Afbeelding-overlijden-en-hypotheek

Aflossingsvrije hypotheek

Weet jij hoe je ervoor staat, nu en later?

Aflossingsvrije hypotheek - Wat is jouw plan?

Je aflossingsvrije hypotheek terugbetalen is een onderwerp dat geregeld in het nieuws is. Daar heb je vast al iets over gehoord. Maar wat betekent dat concreet voor jou? Heb jij al een plan?

Weet jij hoe je ervoor staat?

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen niet precies weten wat er gebeurt als hun aflossingsvrije hypotheek afloopt. Hoe eerder je er aandacht aan besteedt, hoe beter. Dan heb je meer tijd om je financieel goed voor te bereiden op de toekomst.

Onderstaand vind je vragen en situaties waar je mogelijk mee te maken kunt krijgen. We hopen dat ze je helpen om al iets meer inzicht te krijgen in hoe jij je (deels) aflossingsvrije hypotheek straks gaat terugbetalen.

Tip: online hulpmiddel Nibud

Het Nibud heeft een kosteloos hulpmiddel om (meer) inzicht te krijgen in je maandelijkse inkomsten en uitgaven. Het laat zien waar je geld blijft. Handig toch?

Wat is een aflossingsvrije hypotheek ook alweer?

Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je maandelijks alleen rente, je betaalt niets terug. Daardoor zijn je maandlasten lager dan bij andere hypotheekvormen. Maar... je hypotheekschuld daalt niet omdat je niet terugbetaalt. En het is een misverstand dat je de hypotheek niet hoeft terug te betalen als je een aflossingsvrije hypotheek hebt. Uiteindelijk moet je echt terugbetalen wat je hebt geleend.

Afbeelding-zzp-er

Doe jouw betaalbaarheidstoets in ongeveer 5 minuten
via MijnObvion!

Zo krijg je een indicatie van de huidige en toekomstige betaalbaarheid van je hypotheeklasten. De hypotheekgegevens zijn al voor je ingevuld, handig.

Ga naar MijnObvion

Heb je nog geen MijnObvion account? Maak dan binnen 1-2 minuten zelf een account aan.

Precies weten wat jouw beste optie is? Ga naar je adviseur!

Wil je weten wat in jouw situatie mogelijk is? Je adviseur kan je meer vertellen over de verschillende opties en de gevolgen met je doornemen.

Log in op MijnObvion. Klik dan bovenin op ‘Mijn adviseur’. Je hebt dan de contactgegevens van jouw adviseur meteen bij de hand.