Wonen = Kiezen: Nikki wil levendigheid, Hannah liever rust en natuur

Wonen = Kiezen: Nikki wil levendigheid, Hannah liever rust en natuur

Geplaatst op 3 maart 2016
leestijd 2 minuten 

Nikki de Graaf (25) en Hannah Bende (22) leerden elkaar kennen via hockey. Ze studeren allebei in Amsterdam en wonen nog niet samen. In de tweede aflevering van de serie Wonen = Kiezen wordt duidelijk over welke woonwensen ze het al wél en niet eens zijn.

‘Ik woon met een heel gezellig huisgenootje en Nikki woont ook nog samen in Amsterdam. Voorlopig zijn we nog niet samen aan het kijken’, vertelt Hannah. Maar volgend jaar moet Hannah waarschijnlijk haar huis uit en ligt de situatie anders.

Samen kopen met ouders

Hannah vermoedt dat ze in eerste instantie gaat kijken of ze met hulp van haar ouders een huis kan kopen. ‘Daar trek ik dan eerst waarschijnlijk met mijn huidige huisgenootje in, maar op den duur is het wel het idee dat ik met Nikki daar ga wonen.’ De wensen van Nikki zullen dus mee gaan wegen wanneer er een huis gekocht wordt.

Omdat Hannah nog een tijdje moet studeren, zal het huis vermoedelijk gezocht worden in Amsterdam. Maar het liefste wil ze daar op den duur weg. ‘Ik zou graag rustiger willen wonen en de natuur om me heen willen hebben. Dat wordt nog een uitdaging want Nikki wil juist leven om haar heen en zou dus hier liefste in Amsterdam blijven wonen.’

Taken verdelen

De huishoudelijke taken vormen in ieder geval géén twistpunt. Boodschappen doen en koken, zijn niet de favoriete bezigheden van Hannah. Dat gaat Nikki dus doen als ze samen gaan wonen. En terwijl Nikki een hekel heeft aan schoonmaken, vindt Hannah dat niet erg om te doen.

Benieuwd naar de andere overeenkomsten en verschillen in woonwensen van Hannah en Nikki? Bekijk dan de tweede aflevering van Wonen = Kiezen.

Bekijk de video
Bekijk de video
Redactieteam
Redactieteam

Het team geeft je handige tips, vinklijstjes of schetst bijzondere woonverhalen zodat jouw woonstap soepeltjes verloopt.