Afbeelding-contact

Vragen over je hypotheek?

Je adviseur weet er alles van. Soms kun je bij Obvion terecht.

FAQ Hypotheek omzetten naar Woon Hypotheek

Je hypotheeksoort omzetten betekent dat je jouw Basis, Compact of Obvion Hypotheek omzet naar een Woon Hypotheek.

Het omzetten naar een Woon Hypotheek is niet altijd voordeliger. Als je omzet, lever je opties in die je met je huidige hypotheek wel hebt. Je leest er meer over op de pagina 'Hypotheek omzetten'.

Er kunnen ook financiële en fiscale gevolgen zijn waar je niet direct aan denkt, zeker als je een (bank)spaarhypotheek hebt. Dan is je hypotheekrente namelijk gekoppeld aan je spaarrente. Als je hypotheekrente dus omlaag gaat, dan gaat spaarrente ook omlaag. Je betaalt minder rentelasten, maar krijgt ook minder rente over je opgebouwde kapitaal. Hierdoor kan je maandelijkse inleg stijgen. Iets om over na te denken als je de hypotheek wilt omzetten.

Tip!
Ga naar je adviseur om de gevolgen door te nemen. Dan weet je zeker of omzetten naar een Woon Hypotheek een goede optie voor jou is.

Nee, de optie rente middelen geldt alleen bij de Obvion Hypotheek. Rente middelen kan dus ook niet bij de Basis en Compact Hypotheek.

Je kunt de omzetting aan ons doorgeven met dit formulier. Je zit nog nergens aan vast als je dit doet. Je hoeft geen inkomensgegevens en een taxatierapport aan te leveren.

Maar let op: er kunnen ook financiële en fiscale gevolgen zijn waar je niet direct aan denkt, zeker als je een (bank)spaarhypotheek hebt. Lees er meer over op de pagina ‘hypotheek omzetten naar Woon Hypotheek’.

Tip!
Ga naar je adviseur om de gevolgen door te nemen. Dan weet je zeker of omzetten naar een Woon Hypotheek een goede optie voor jou is.

Geen antwoord gevonden? Vraag het je adviseur!

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden? Neem dan contact op met jouw adviseur. Waarom niet met Obvion? Het wijzigen van je hypotheek kan fiscale en financiële gevolgen hebben, waar je nu misschien niet eens aan denkt. Wat op het eerste gezicht voordelig lijkt, hoeft niet per definitie gunstig voor jou uit te pakken. Jouw adviseur kan alles met je doornemen, het uitleggen en het voor je regelen.

Via MijnObvion zie je wie jouw adviseur is. Log in en klik bovenin op ‘Mijn adviseur’. Je hebt dan de contactgegevens van jouw adviseur meteen bij de hand.

Log in op MijnObvion

Of zoek een adviseur in de buurt