Afbeelding-contact

Vragen over je hypotheek?

Je adviseur weet er alles van. Soms kun je bij Obvion terecht.

FAQ Overbruggingskrediet

Een overbruggingskrediet is een tijdelijke, aflossingsvrije hypotheek. Op deze manier kun je toch alvast je overwaarde gebruiken voordat je oude huis is verkocht. Zodra je oude huis dan is verkocht, betaal je het krediet in één keer terug. Zonder boete.

Het maximum bedrag is afhankelijk van de verkoopfase van je oude woning:

 • Is je huis al verkocht, maar nog niet overgedragen dan is je maximale overbruggingskrediet het verschil tussen de verkoopprijs en de schuldrest van je bestaande hypotheek.
 • Is je huis nog niet verkocht, dan is je maximale overbruggingskrediet het verschil tussen de actuele getaxeerde marktwaarde en de schuldrest van je bestaande hypotheek.

  Obvion stelt de volgende voorwaarden aan het overbruggingskrediet:

  • de maximale looptijd is 2 jaar
  • je kunt alleen een overbruggingskrediet aanvragen als je ook een hypotheek bij Obvion afsluit
  • je oude en nieuwe woning zijn onderpand voor het overbruggingskrediet
  • sluit je een overbruggingskrediet af als je oude huis nog niet verkocht is, dan moet je aantonen dat je de werkelijke lasten van de nieuwe en de oude woning en het overbruggingskrediet kunt betalen binnen de maximaal toegestane woonlast. Of je moet aantonen dat je voldoende spaargeld hebt om 12 maanden de dubbele werkelijke lasten te kunnen betalen. Je adviseur kan je hier meer over vertellen.

  Is de verkoopopbrengst van je oude huis anders dan je had verwacht? Dan ontvang je misschien niet genoeg geld om het overbruggingskrediet terug te betalen. Of misschien ontvang je juist meer geld dan je verwacht had. In beide gevallen kan dit financiële en fiscale gevolgen kan hebben.

  Een adviseur kan jou hierbij helpen.

  Bij een overbruggingskrediet betaal je tijdens de looptijd alleen rente (terugbetalen doe je op het einde, in één keer). Het rentetarief stellen wij elke maand opnieuw vast. Op de pagina rentetarief lees je hoe de rente van het overbruggingskrediet is opgebouwd. De actuele hypotheekrente tarieven van Obvion vind je hier.

  Als je een overbruggingskrediet aanvraagt en je oude huis is nog niet verkocht, dan maak je nog kosten voor een NWWI- taxatierapport. Dit moet je laten opmaken om de marktwaarde van je huis te bepalen.

  Tijdens de looptijd betaal je alleen de rente, zoals hierboven beschreven.

  Met een overbruggingskrediet heb je tijdelijk hogere woonlasten. Die van je nieuwe huis, je oude huis en (de rente over) het overbruggingskrediet. Dit blijft zo tot je oude huis is verkocht en je het krediet hebt terugbetaald. Wanneer je kunt aantonen dat je deze hogere lasten kunt dragen, kun je in aanmerking komen voor een overbruggingskrediet.

  We verwijzen je hiervoor graag door naar een onafhankelijke adviseur. Hij is expert op dit gebied. Zo kan hij je niet alleen meer erover vertellen, maar kijkt hij ook of het voor jou wel zo geschikt is.

  Zoek een adviseur in jouw buurt

  Geen antwoord gevonden? Vraag het je adviseur!

  Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden? Neem dan contact op met jouw adviseur. Waarom niet met Obvion? Het wijzigen van je hypotheek kan fiscale en financiële gevolgen hebben, waar je nu misschien niet eens aan denkt. Wat op het eerste gezicht voordelig lijkt, hoeft niet per definitie gunstig voor jou uit te pakken. Jouw adviseur kan alles met je doornemen, het uitleggen en het voor je regelen.

  Via MijnObvion zie je wie jouw adviseur is. Log in en klik bovenin op ‘Mijn adviseur’. Je hebt dan de contactgegevens van jouw adviseur meteen bij de hand.

  Inloggen MijnObvion

  Of zoek een adviseur in de buurt