Afbeelding-contact

Vragen over je hypotheek?

Je adviseur weet er alles van. Soms kun je bij Obvion terecht.

FAQ Tijdelijke verhuur

Je bent verhuisd maar je oude huis is nog niet verkocht. Door dubbele woonlasten krijg je mogelijk te maken met betalingsproblemen. Obvion Tijdelijke Verhuur op basis van de Leegstandswet kan een oplossing zijn.

Je bent verhuisd maar je oude huis is nog niet verkocht. Door dubbele woonlasten krijg je mogelijk te maken met betalingsproblemen. Obvion Tijdelijke Verhuur op basis van de Leegstandswet kan een oplossing zijn. Je verhuurt dan tijdelijk je leeg en te koop staande woning. Je woning moet wel actief te koop staan bij een erkende makelaar. Door tijdelijke verhuur van je woning krijg je (een deel van) jouw dubbele woonlasten vergoed.

Let op: Bij Obvion is het verhuren van de woning volgens de Algemene Voorwaarden niet toegestaan. Het tijdelijk verhuren van de woning op basis van de Leegstandswet is hierop een uitzondering. Je hebt altijd toestemming nodig van Obvion om je woning te verhuren!

Heb je dubbele woonlasten? Dan is het verstandig direct contact met ons op te nemen, via telefoonnummer 088 1470 223. Je krijgt dan meer informatie wat je kunt doen als je dubbele woonlasten hebt.

Obvion TijdelijkeVerhuur is een hulpmiddel speciaal voor klanten van Obvion. Je kunt in aanmerking komen als er onder meer sprake is van dubbele woonlasten en een reële vraagprijs. Wanneer je Obvion TijdelijkeVerhuur onder de Leegstandwet aanvraagt, moet je huis minimaal vier maanden in actieve verkoop staan bij een gecertificeerd makelaar.

Let op: de minimale huurtermijn is zes maanden. Daarnaast moet je rekening houden met de opzegtermijn in de huurovereenkomst.

Wil je TijdelijkeVerhuur aanvragen? Neem eerst contact op met Obvion via telefoonnummer 088 1470 223. Je krijgt dan meer informatie.

Wij zijn erg terughoudend om in te stemmen met verhuur van de woning. Want in het geval dat je jouw financiële verplichtingen niet kunt nakomen, kan het zijn dat je de woning moet verkopen. In het uiterste geval via een veiling. Wanneer die woning dan is verhuurd, zal dit de verkoopopbrengst nadelig beïnvloeden.

Daarom overwegen wij alleen in te stemmen met een verzoek tot verhuur als je kunt aantonen dat er echt sprake is van een overgangssituatie, bijvoorbeeld als je een tijdelijke tewerkstelling (maximaal 3 jaar) in het buitenland hebt en duidelijk blijkt terug te willen keren naar je woning.

Geldt voor jou een overgangssituatie en wil je je huis verhuren? Mail (info@obvion.nl) ons deze documenten ter beoordeling:

  • Een detacheringovereenkomst tussen werkgever en werknemer
  • Een (concept)huurovereenkomst

Wij nemen aan de hand hiervan contact met jou op.

Wil je TijdelijkeVerhuur aanvragen?

Neem eerst contact op met Obvion via telefoonnummer 088 1470 223. Je krijgt dan meer informatie.