Let op! Geld lenen kost geld
Let op! Geld lenen kost geld

Bij subsidie isolatie denk je misschien wel ‘katsjing’. Maar hoe zit het nu? En waarom voel je het niet alleen in je huis, maar ook in je portemonnee?

Subsidie isolatie via Rijksoverheid

Veel mensen zijn bezig met isolatie voor eenenergiezuinigen duurzaam huis. Ja, je voelt isolatie. Letterlijk, in je huis. Maar ook je rekening gaat lachen. Let maar op. Je kunt namelijk (onder voorwaarden) subsidie voor isolatie aanvragen. Subsidie voor isolatie valt onder de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) van de Rijksoverheid. De subsidie is mogelijk voor 5 typen isolatiemaatregelen. Hoe fijn is dat, de voordelen van een geïsoleerd huis met subsidie van de overheid.

Er warmpjes bij zitten

Koude voeten, nare tocht, rillen op zolder: woon je in een oudere woning, dan heb je best kans dat de vloer, het dak of de gevels nog niet zijn geïsoleerd. Je wooncomfort gaat met sprongen vooruit als je aan de slag gaat met isolatie. En vaak is het zo gepiept.

Je voelt het in je portemonnee

  • Je bespaart waarschijnlijk vanaf dag 1 op je energierekening
  • De waarde van je woning stijgt meestal
  • En hé, wist je dat investeren in isolatie je op dit moment meestal meer oplevert dan de rente op je spaarrekening? Spouwmuurisolatie kun je bijvoorbeeld in ongeveer 3 jaar terug verdienen op je energiekosten en is net zo gunstig als 10 procent* rente op je spaarrekening. Op je spaarrekening krijg je nu heel wat minder rente, wees dus geen dief van je eigen portemonnee!

Je helpt het klimaat

Misschien wel het beste argument: met goede isolatie van je woning help je het klimaat en daarmee de toekomst van de aarde. Need we say more?

En last but not least, deze 3 groene (uh, gouden?) tips

  • Check welk dubbel glas bij jouw woning past.
  • Zonnepanelen? Altijd doen! Geen subsidie, wel mogelijk om te financieren met ons Duurzaamheidsdepot.
  • Neem jij energiebesparende maatregelen, vergeet dan niet te informeren naar een hogere hypotheek Niet geschoten is altijd mis!

Subsidie isolatie aanvragen

Denk je nu, ja ik ga mijn huis isoleren? Mooi! Check dan zeker de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Je vindt daar o.a. de voorwaarden en hoe hoog de subsidie per m2 is. En je kunt er de aanvraag indienen.

* Deze tekst is gebaseerd op actuele informatie van Verbeterjehuis.nl van 21-07-2022 en daarmee onderhevig aan wijzigingen.