Let op! Geld lenen kost geld
Let op! Geld lenen kost geld

Is de zonnepanelen subsidie verdwenen of toch weer niet? Hoe dan ook, het blijft razend interessant om zonnepanelen aan te schaffen. Met deze 3 tips zit jij er binnen no time warmpjes bij.

Ben je net zo goed bezig met je plannen voor een energiezuinig en duurzaam huis, blijkt de landelijke zonnepanelen subsidie als sneeuw voor de zon verdwenen. Hm, tegenvaller. Maar wacht ’s even. Wat lezen we hier? Aha! Er zijn meer mogelijkheden.

3 alternatieven voor zonnepanelen subsidie

Met deze 3 tips heb je een mooi alternatief en zit je er toch binnen no time warmpjes bij. Ken jij ze alle vier al?

  1. Lokale zonnepanelen subsidie
    Oké, landelijk is er dus geen subsidie meer voor zonnepanelen. Maar met een beetje geluk heeft jouw gemeente nog wél een potje voor jouw duurzame plannen. Ingewikkeld? Welnee. Tik je woonplaats in op www.energiesubsidiewijzer.nl en ontdek wat er allemaal mogelijk is.
  2. Duurzaamheidslening en zonnepanelen
    Voor woningbezitters die zonnepanelen willen aanschaffen hebben we nog een tip: in sommige gemeentes kun je overwegen om tegen gunstige voorwaarden een lening af te sluiten via de Duurzaamheidslening
  3. Hogere hypotheek voor je zonnepanelen De zonnepanelen subsidie mag dan van de radar zijn verdwenen, er blijven genoeg creatieve oplossingen over. Zo kun je ook (onder voorwaarden) een hogere hypotheek krijgen als je energiebesparende maatregelen neemt. De moeite waard!