Let op! Geld lenen kost geld

Met de investering die je doet voor energiebesparende maatregelen, zoals isoleren, kun je besparen op je energiekosten. De besparing kan zelfs groter zijn dan de kosten voor de extra lening! We geven je enkele rekenvoorbeelden.

Rekenvoorbeelden voor 3 soorten woningen

Met deze drie voorbeelden krijg je een indicatie van de kosten en baten. Voor de financiering zijn we uitgegaan van een annuïteitenhypotheek van € 9.000 met een rente van 5% en een looptijd 30 jaar. De maandlasten zijn dan € 48,31. Hierbij is geen rekening gehouden met hypotheekrenteaftrek.

Tussenwoning

2-onder-1 kap

Vrijstaande woning

Uitgangspunten bij deze rekenvoorbeelden

  • Van geen naar goede isolatie van een schuin dak (Rc=4). De stap van matige naar goede dakisolatie levert minder besparing op
  • HR++ glas in bestaande kozijnen
  • Subsidie dakisolatie 30 euro per m2*
  • Subsidie spouwmuurisolatie 8 euro per m2*
  • Subsidie HR++ glas 53 euro per m2*
  • Besparing berekend met een hr-ketel, standaard gebruik van verwarming en gasprijs voor de langere termijn van 1 euro per m3. Betaal je nu een hogere gasprijs, dan is de besparing op de korte termijn hoger. Bron: verbeterjehuis.nl

Let op: De getoonde resultaten zijn voorbeelden, gebaseerd op de uitgangspunten en indicatief. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De daadwerkelijke kosten en besparingen hangen onder meer af van eventuele aanpassingen aan je cv-ketel, het type dak, de weersomstandigheden, de daadwerkelijke subsidie en de daadwerkelijke energiekosten en het verbruik in je huishouden.

*De subidiebedragen zijn gebaseerd op actuele informatie van rvo.nl van 21-07-2022 en daarmee onderhevig aan wijzigingen.

En nu? Isoleren, HR++ glas of…?

Welke duurzame mogelijkheden zijn er voor jouw woning? Wat zijn de kosten en wat kun je aan energiebesparing verwachten? Is er subsidie mogelijk? De homeQgo huisscan geeft je binnen 2 minuten een eerste indicatie.

Start homeQgo huisscan