Let op! Geld lenen kost geld
Let op! Geld lenen kost geld

Met de investering die je doet voor energiebesparende maatregelen, zoals isoleren, kun je besparen op je energiekosten. De besparing kan zelfs groter zijn dan de kosten voor de extra lening!

Duurzame maatregelen – mogelijkheden en kosten

Waarschijnlijk zijn dit je eerste vragen: welke duurzame mogelijkheden zijn er voor mijn woning, wat zijn de kosten en wat levert het op? Daar kunnen we je bij helpen met de homeQgo huisscan. Je krijgt dan in minder dan 2 minuten:

  • een overzicht van de verduurzamingsmogelijkheden voor jouw woning.
  • een eerste indicatie van de kosten, de besparingen, de terugverdientijd en mogelijke subsidies.

Start homeQgo huisscan

Extra lenen op basis van energielabel

Je bent eruit, je gaat je woning verduurzamen. Dan is het goed om te weten dat je op basis van het energielabel van je woning meestal extra kunt lenen bovenop het maximale leenbedrag op basis van je inkomen. De totale lening mag niet meer zijn dan 106% van de woningwaarde. Je adviseur kan je hier alles over vertellen.

Heeft je woning geen of geen geldig energielabel, dan kun je € 10.000 extra lenen. En voor een woning met energielabel E, F of G is dat € 20.000 extra.

Voorbeeld van maandlasten hypotheek voor de extra lening

Voor de financiering gaan we uit van een annuïteitenhypotheek met een rente van 5% en een looptijd 30 jaar. We houden geen rekening met hypotheekrenteaftrek.

  • Hypotheekbedrag € 10.000 - maandlasten € 53,68 (afgerond per jaar € 645)
  • Hypotheekbedrag € 20.000 - maandlasten € 107,36 (afgerond per jaar € 1.288)