Afbeelding-financien-en-hypotheek

promo_financiën

Kijk naar wat financieel wél kan, want vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Belangrijke data voor eind 2017

Het einde van het jaar 2017 komt dichterbij. Een drukke tijd, voor jou en voor ons. Op deze pagina lees je welke datums we hanteren om ervoor te zorgen dat we jouw verzoek nog dit jaar afhandelen.

Heb je een andere wijziging voor je hypotheek aan ons doorgegeven? In dit overzicht zie je de actuele reactietermijnen.

Goed om te weten als je nog iets wilt regelen voor het einde van het jaar:

 • Wijzigen van je hypotheek Heb je bij ons een wijziging van je bestaande hypotheek aangevraagd? En moet deze wijziging per 1 januari 2018 ingaan? Zorg dan dat wij uiterlijk op 18 december 2017 een compleet dossier hebben, inclusief de betaling van administratiekosten. Dan garanderen wij dat de wijziging 1 januari 2018 ingaat.
 • Declaratie bouwdepot Heb je nog declaraties die in 2017 betaald moeten worden uit je bouwdepot? Zorg er dan voor dat wij uiterlijk op 8 december 2017 de declaratie(s) hebben ontvangen.
 • Ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid Wil je het ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid van je ex-partner in 2017 definitief afronden? Je adviseur moet dan vóór 11 december 2017 je dossier compleet bij ons aanleveren.

  Je extra aflossing wil je terug zien op je jaarlijkse saldo-opgave van 2017. Daarom moet de betaling van je extra aflossing uiterlijk 8 december op de bankrekening van Obvion zijn ontvangen. Dan garanderen we dat we deze extra aflossing nog in 2017 verrekenen met jouw hypotheek. Voor betalingen die wij tussen 9 en 31 december 2017 ontvangen, kunnen we die garantie niet geven.

  Is je extra aflossing bedoeld voor 2018? Wacht dan even en maak pas na 1 januari 2018 geld over.

  Hoe kun je extra aflossen?

  Via MijnObvion

  Extra aflossen gaat eenvoudig door MijnObvion te gebruiken. Je kunt dan direct:
  - zien wat je boetevrije aflossingsbedrag per leningdeel is;
  - zien wat je nieuwe maandbedrag is;
  - het aflossingsbedrag via iDEAL overboeken*;
  - een bevestiging ontvangen.

  *Soms is betaling via iDEAL niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat je meer dan je boetevrije aflossingsbedrag wilt overmaken of omdat je wilt aflossen op een (bank)spaarhypotheek. Dan kun je jouw verzoek toch gewoon via MijnObvion indienen. Wij nemen het dan in behandeling.

  TIP Wil je nog ná 9 december extra aflossen? Via MijnObvion kun je met behulp van iDEAL extra aflossen. Bij extra aflossingen tot en met 27 december staat het geld meteen op onze rekening en verwerken wij je extra aflossing nog in 2017.

  Stappenplan extra aflossen

  Maak je géén gebruik van MijnObvion? In het Stappenplan extra aflossen leggen we je stapsgewijs uit hoe je dan kunt extra aflossen op je hypotheek.

   Laat het ons op tijd weten.

   Je hebt een bankspaarhypotheek (SpaarGerusthypotheek)

   Je wilt dat we je extra storting nog dit jaar verwerken op je Bankspaarrekening SpaarGerust. Geef dit dan uiterlijk vrijdag 1 december aan ons door.

   • Stuur het ingevulde en ondertekende formulier 'Melden extra storting' naar ons toe. Dit kan via post (Postbus 3005, 6401 DM Heerlen) of via een e-mailbericht naar info@obvion.nl
   • Wij beoordelen vervolgens je aanvraag zo snel mogelijk.
   • Daarna ontvang je van ons schriftelijk bericht op welke rekening en met welke omschrijving je de extra storting kunt overmaken.
   • De betaling van je extra storting moet vervolgens uiterlijk 29 december op de bankrekening van Obvion zijn ontvangen.

   Je hebt een Spaarhypotheek of een SpaarGaranthypotheek

   Je wilt dit jaar nog een extra storting verwerken op je Spaar- of SpaarGarantverzekering. Geef dit dan uiterlijk vrijdag 1 december aan ons door.

   • Stuur je verzoek via post (Postbus 3005, 6401 DM Heerlen) of via een e-mailbericht naar info@obvion.nl.
   • Wij leggen vervolgens jouw verzoek ter beoordeling voor aan de betreffende verzekeringmaatschappij.
   • Daarna ontvang je van ons schriftelijk bericht op welke rekening en met welke omschrijving je de extra storting kunt overmaken.
   • De betaling van je extra storting moet uiterlijk 29 december op de rekening van de verzekeringmaatschappij zijn ontvangen.

   Is je extra aflossing bedoeld voor 2018? Wacht dan even en maak pas ná 1 januari 2018 geld over.

     Je kunt bij ons de rente voor de eerste 6 maanden van 2018 vooruitbetalen. Jouw verzoek hiervoor moet uiterlijk 4 december 2017 bij ons binnen zijn.

     Let op: De termijn voor het indienen van je verzoek is nu verstreken!

     Het rentebedrag van de eerste 6 maanden moet dan uiterlijk 18 december 2017 door ons zijn ontvangen. Dan vind je het bedrag terug op je saldo-opgave over 2017.

     Komt je betaling later binnen? Dan storten wij het geld terug op jouw rekening.

     Obvion incasseert het maandelijks hypotheekbedrag automatisch van je IBAN-rekeningnummer op de één na laatste werkdag van de maand.

     Let op: Obvion voert een incasso-opdracht slechts éénmaal uit. Als de incasso niet lukt omdat er onvoldoende saldo op een rekening staat, kun je hierdoor een betalingsachterstand oplopen.

     TIP Meld je aan voor Obvion Incasso Alert, een gratis sms-service. Dan ontvang je een sms-bericht drie dagen vóór de datum dat Obvion je hypotheekbedrag incasseert.

     Overzicht incassodatums 2018

     Niet kunnen vinden wat je zoekt? Neem dan rechtstreeks contact met ons op.