Afbeelding-financien-en-hypotheek

Jouw financiën

Kijk naar wat financieel wél kan, vaak is meer mogelijk dan je denkt.

Werkloos of arbeidsongeschikt

Je hebt een hypotheek op je huis. Op basis van je inkomen en misschien dat van je partner. Als het totale inkomen gelijk blijft of stijgt, is er meestal geen probleem. Werkloosheid of arbeidsongeschiktheid kunnen hier een invloed op hebben. Wat dan?

Als je werkloos of arbeidsongeschikt raakt, wordt je inkomen vaak lager. Misschien zelfs zo laag dat je de hypotheek niet meer kunt betalen.

Als je werkloos wordt, krijg je misschien een WW-uitkering. Bij arbeidsongeschiktheid betaalt de werkgever je loon doorgaans de eerste tijd nog door. Daarna krijg je wellicht een WIA-uitkering. Kijk voor meer informatie op de website van het UWV.

Mogelijke gevolgen hypotheek

Bij Obvion vinden we dat we er voor je moeten zijn. Ook als het even tegenzit. Daarom bieden wij je als klant hulp bij betalingsproblemen. Als je in financiële moeilijkheden dreigt te raken en mogelijk de hypotheek niet meer kan betalen. En even wat financiële ruimte nodig hebt. Je kunt de hulp aanvragen via je onafhankelijke adviseur.

Vraag hulp

RenteParkeren

Bij RenteParkeren betaal je gedurende een korte periode een lager maandbedrag. De hierdoor opgelopen renteachterstand betaal je later terug. Wij bieden je hiervoor een betalingsregeling. Of schrijven het bij op je hypotheekbedrag.

BudgetPlanner

De Obvion BudgetPlanner helpt je om je financiën weer zo goed mogelijk op orde te krijgen. Zo kun je zo mogelijk je schulden beperken. Obvion werkt samen met de onafhankelijke partij Budgetcoach.nl. Je BudgetPlanner is een deskundige medewerker van Budgetcoach.nl.

Jobcoach

De Jobcoach kan je helpen om je kansen op de arbeidsmarkt te vergoten. Je wordt drie maanden intensief door een coach begeleid bij het zoeken naar werk. Je ontdekt waar je talenten liggen, volgt workshops en krijgt intensieve sollicitatietrainingen.

    Hypotheek niet meer kunnen betalen

    Hoe vervelend Obvion het ook vindt, het kan zijn dat je de hypotheek uiteindelijk toch niet meer kunt betalen. En je je huis moet verkopen. Hieronder vind je meer informatie over: