Flexwerker?

Flexwerker?

Ook met een tijdelijk contract een hypotheek op zak

Arbeidsmarktscan

Met de arbeidsmarktscan kun je in aanmerking komen voor een hypotheek. We zitten nu nog in een pilot fase. Kijk of de arbeidsmarktscan iets voor jou is.

Wie kan een arbeidsmarktscan aanvragen?

Je kunt een arbeidsmarktscan aanvragen als je uitzendkracht/ flexwerker / payroller bent. Je moet wel minimaal een jaar hebben gewerkt.

Welke informatie biedt de arbeidsmarktscan?

De arbeidsmarktscan is een tool die jouw kansen op de arbeidsmarkt berekent voor de komende 5 jaar. Jouw kansen op de arbeidsmarkt worden uitgedrukt in een cijfer tussen 0 en 100.  Met de arbeidsmarktscan krijg je jouw huidige score op de arbeidsmarkt.

De score geeft inzicht in hoeveel maanden iemand met jouw profiel naar een baan zal moeten zoeken als je nu werkloos wordt. Je hoort hoe je jouw kansen kunt vergroten door meer flexibiliteit zoals langere reistijd of het aantal uren/dagen per week. Ook krijg je advies hoe je het beste naar een baan kunt zoeken, als dat nodig is.

Hypotheek aanvragen met arbeidsmarktscan

Met de arbeidsmarktscan (score 70 – 100) kom je eerder in aanmerking voor een hypotheek. Of je echt een hypotheek kunt afsluiten, is ook nog afhankelijk van andere zaken zoals bijvoorbeeld je inkomen en de waarde van je woning. Je huidige inkomen telt dan mee alsof je een vast dienstverband hebt.

Afbeelding-zoek-adviseur

Vraag advies over de hypotheek

Tijdens de pilot kun je alleen terecht bij hypotheekadviseurs van De Hypotheker, De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek of Hypotheek Visie. Ga naar een hypotheekadviseur bij jou in de buurt en laat hem uitleggen wat jouw mogelijkheden zijn.

Zoek een hypotheekadviseur

Wat is het verschil tussen de perspectiefverklaring en de arbeidsmarktscan?

Perspectiefverklaring

  • De perspectiefverklaring is een manier om inzicht te krijgen in het toekomstperspectief van jouw arbeidskansen.
  • Een persoonlijk gesprek is onderdeel van de beoordeling.
  • Met een perspectiefverklaring kom je ook in aanmerking voor een hypotheek met NHG.
  • De perspectiefverklaring kun je aanvragen bij uitzendorganisaties die zijn gecertificeerd door de Stichting Perspectiefverklaring.

Arbeidsmarktscan

  • De arbeidsmarktscan is vergelijkbaar met de perspectiefverklaring
  • Op basis van een door jou ingevulde vragenlijst, je opleiding en werkervaring wordt een score berekend. Hiermee krijg je inzicht in je toekomstige kansen op de arbeidsmarkt.
  • Een score tussen 70 – 100 weegt mee in de beoordeling van je hypotheekaanvraag.
  • De arbeidsmarktscan is nog in een pilot fase.