Daniëlle

Daniëlle

Met arbeidsmarktscan maakte ik mijn woondroom waar!

Koopcontract tekenen door arbeidsmarktkansen te berekenen

Danielle (23) werkt als uitzendkracht in de logistiek en is een echte levensgenieter. Ze gaat er graag op uit met vriendinnen. Wat mist is een eigen plekje om thuis te komen. Ze droomt dan ook van een koophuis. Het liefst in Hellevoetsluis, vlak bij haar zus. Dankzij de Arbeidsmarktscan is het gelukt: haar eerste woning is een feit. Tussen het klussen door vertelt ze ons haar verhaal. Nieuwsgierig? Of wil je weten of je je hierin kunt herkennen? Lees dan verder!

Goede buffer

Na haar Mbo-opleiding ging Danielle al snel aan de slag met werken, maar bleef bij haar ouders wonen. “Hierdoor heb ik een paar jaar kunnen sparen en heb ik een lekkere buffer”. Een paar maanden geleden begon het toch goed te kriebelen. “Ik heb wel eens vaker gefantaseerd over een eigen plek en door de lage rentestanden van nu zag ik kans om door te zetten”. De ultieme droom: een koopwoning. “In vergelijking met de huurprijzen hier in de buurt, is kopen voor mij ook nog eens voordeliger. Dus ik zag het helemaal zitten. Maar dan heb je natuurlijk wel een hypotheek nodig”. En om die te krijgen: dát wilde nou net niet zo vlotten.

“Omdat ik natuurlijk geen vast contract maar een uitzendcontract heb, kwam ik vaak niet in aanmerking voor een hypotheek. Zo irritant als je iets graag wilt, maar het niet lukt”. Toen Danielle via De Hypotheekshop hoorde van de Arbeidsmarktscan, wachtte ze geen moment en ondernam meteen actie. “Zij vertelden me dat deze scan je inzicht geeft in je kansen op de arbeidsmarkt en uitrekent wat de kans op werkloosheid is. Met een positieve uitkomst van deze Arbeidsmarktscan zou ik in aanmerking kunnen komen voor een hypotheek. Dát besloot ik te proberen.”

Eerste hypotheek met Arbeidsmarktscan

Samen met de adviseur bekeek Danielle de mogelijkheden en diende de aanvraag met succes in. Ze blijkt de eerste te zijn die met hulp van de Arbeidsmarktscan een hypotheek bij Obvion afsluit. “Dat maakte het wel een beetje spannend hoor. Voor mij was het nieuw, maar voor de adviseur en Obvion ook. De scan was überhaupt nog maar pas op de markt, wat wel voor wat uitdagingen zorgde. Maar al met al vind ik het snel gegaan en ben ik hartstikke blij dat het me gelukt is. Door mijn spaarbuffer heb ik nog wat extra ruimte om te verbouwen, dus daar ben ik nu druk mee bezig. Ik kan niet wachten totdat ik de eerste nacht in mijn eigen huis kan slapen, heerlijk!”.

Wij wensen Danielle dan ook veel succes met de laatste klusloodjes! Nog even volhouden en dan kun je optimaal genieten van je eigen plek. Veel geluk!

Meer weten? Zoek dan een Hypotheekshop of een Huis & Hypotheek kantoor bij jou in de buurt