Sytze

Sytze

Een hypotheek dankzij de perspectiefverklaring

‘Met mijn flexibel contract toch een hypotheek op zak’

Sytze (26) heeft een flexibel contract en dat maakte het voor hem lastig om een hypotheek te krijgen. “Ik heb een leuke baan, een goed CV en positieve vooruitzichten: dat zou toch ook moeten meewegen?” Helaas bleek niets minder waar. Totdat hij hoorde over de perspectiefverklaring. Benieuwd hoe dit hem uiteindelijk aan een koopwoning hielp? Lees zijn verhaal!

Sytze werkt 1,5 jaar via Randstad bij Philips. Hij heeft het ontzettend naar zijn zin in de functie van operationeel inkoper. “Zorgen dat de onderdelen op tijd binnen komen zodat de fabriek draaiende blijft; dat is in een notendop wat ik met veel plezier iedere dag doe”, aldus een enthousiaste Sytze. Hij en zijn vriendin wilden graag gaan samenwonen. Het liefst in een koopwoning. “Als je gaat huren ben je in onze regio al gauw 700 euro per maand kwijt aan iets wat uiteindelijk niet van jou is. Daar voelden we niet veel voor. Alleen het krijgen van een hypotheek bleek vanwege mijn flexibel contract moeilijker dan gedacht”.

Vast contract niet van deze tijd

“Er zijn steeds meer flexwerkers zoals ik, dus zouden die dan altijd moeten huren omdat ze geen vast contract hebben? Dat is toch niet meer van deze tijd. Ik dacht bij mezelf: het is toch te gek voor woorden dat ik met een goed inkomen en goede baan geen geld kan lenen bij de bank. Ik baalde echt als een stekker! Bij verschillende banken ging ik langs maar niets lukte. Ik paste gewoon niet in dat bepaalde hokje wat nodig is om geld te lenen voor een huis.

Toch een huis

Op een gegeven moment sprak ik een hypotheekadviseur in mijn dorp. Zij vertelde mij over de samenwerking tussen Randstad én Obvion rondom de perspectiefverklaring. Mijn eigen Randstadkantoor wist het niet. Zij zijn daarop alles gaan uitzoeken en inderdaad, de mogelijkheid was er! Hier rolden een aantal formulieren uit die ik moest invullen. Er volgde nog een gesprek met een medewerker en wat bleek: mijn beoordeling was positief. Met de papieren op zak ging ik naar de adviseur van Vereniging Eigen Huis en binnen twee weken zette ik de handtekening onder het koopcontract. Lekker snel gegaan dus! Als je me nu vraagt wat er anders had gekund, dan zou ik niks kunnen bedenken. Ik ben heel tevreden hoe alles is gelopen. Heel recht toe, recht aan: een duidelijk no-nonsense verhaal, daar houd ik wel van! Ook sta ik nog steeds achter mijn keuze voor een koopwoning. Ik ben nu veel minder kwijt aan maandelijkse lasten als dat ik had moeten huren. Ik ben dus heel blij dat het mij toch gelukt is. Dankzij de perspectiefverklaring.

Niet alleen Sytze kon succesvol de perspectiefverklaring inzetten, maar zo ook 1700 andere uitzendkrachten waaronder Öztas.

Kijk of de perspectiefverklaring jou ook kan helpen