Afbeelding-onze-hypotheken

Hypotheek kiezen

Lees je goed in en vraag een onafhankelijk adviseur om hulp

Veelgestelde vragen Woon Hypotheek

Hier vind je een overzicht van 10 vragen en antwoorden over de Woon Hypotheek.

Het rentepercentage dat in je voorbeeldofferte staat, krijg je ook op het moment dat je de hypotheekakte bij de notaris tekent. Het rentetarief in de voorbeeldofferte is het laagste tarief tussen de volgende momenten:

  • aanvraagdatum

  • datum voorbeeldofferte

We gaan uit van de datum waarop de voorbeeldofferte met ons renteaanbod is uitgebracht. De voorbeeldofferte is voor bestaande bouw geldig tot drie maanden na die datum, en voor nieuwbouw tot zes maanden na die datum. Dat betekent dat je bij bestaande bouw tot drie maanden en bij nieuwbouw tot zes maanden na de dagtekening van de voorbeeldofferte de tijd hebt om de akte bij de notaris te laten passeren.

Je kunt de geldigheid voor bestaande bouw met maximaal drie maanden verlengen en voor nieuwbouw tot maximaal zes maanden. We rekenen nu geen verlengingskosten.

De voorbeeldofferte hoef je niet te ondertekenen, het bindend aanbod wel. Hier heb je 14 dagen de tijd voor.

Wanneer je de (vrijblijvende) voorbeeldofferte ontvangt, heb je zes weken de tijd om de daarin gevraagde informatie en (ondertekende) stukken op te sturen. Wij beoordelen vervolgens de ontvangen informatie en jouw kredietwaardigheid. Bij een positieve beoordeling ontvang je een bindend aanbod. Het bindend aanbod is voor bestaande bouw geldig tot drie maanden na datum uitbrengen van de voorbeeldofferte, en voor nieuwbouw tot zes maanden na die datum. Let op: het bindend aanbod moet je binnen twee weken getekend retour sturen, anders vervalt dit aanbod.

Het rentetarief in de voorbeeldofferte is voor bestaande bouw 3 maanden geldig en voor nieuwbouw 6 maanden geldig.

Een verlenging kun je aanvragen tijdens de tekentermijn (van 14 dagen) van het bindend aanbod. Wel moet Obvion ook het bindend aanbod getekend retour ontvangen. Je kunt de geldigheid voor een Woon Hypotheek voor bestaande bouw verlengen met maximaal 3 maanden en voor nieuwbouw met maximaal 6 maanden. We rekenen nu geen verlengingskosten.

Bij vragen hierover kun je bij je adviseur terecht.

Wij brengen annuleringskosten in rekening als je het getekende bindend aanbod hebt verlengd en vervolgens annuleert of niet afneemt nádat de oorspronkelijke geldigheidsduur van 3 of 6 maanden voorbij is. De annuleringkosten zijn 1% over de totale hoofdsom. Voor een eventueel overbruggingskrediet betaal je geen annuleringskosten.

In de volgende situaties hoef je geen annuleringskosten te betalen:

  • ontbinding koopcontract door de verkopende partij;
  • bij overlijden partner
  • bij echtscheiding of ontbinden samenlevingscontract
  • wanneer de hypotheek niet langer verantwoord is als gevolg van inkomensverlies.

We vragen je dan wel om de reden aan te tonen.

Nee dat gaat niet, een Levenhypotheek is niet mogelijk in combinatie met de Woon Hypotheek.

Het is wel mogelijk om een bestaande kapitaalverzekering eigen woning fiscaal geruisloos voort te zetten in een SpaarGerusthypotheek.

Je adviseur kan je hier meer over vertellen.

Inderdaad, Obvion maakt geen verschil tussen nieuwe en bestaande klanten. Je krijgt hetzelfde rentetarief als nieuwe klanten met een soortgelijke hypotheek.

Check de tarieven voor Basis, Compact of Obvion Hypotheek

Check de tarieven voor Woon Hypotheek

Nee. Als je huis is verkocht, berekent Obvion géén vergoeding (boete) voor het vervroegd terugbetalen van de hypotheek.

Ook niet als de rentevaste periode nog niet is afgelopen.

Wil je extra terugbetalen met eigen middelen (bijvoorbeeld spaargeld, een erfenis, loterij, (onbelaste) gouden handdruk, vakantiegeld, dertiende maand of uitkering van een verzekering)? Dan kun je altijd vergoedingsvrij extra terugbetalen, zo vaak als je wilt.

Wil je niet met eigen middelen, bijvoorbeeld met geleend geld, extra terugbetalen? Dan mag je elk kalenderjaar per leningdeel 10% van de oorspronkelijke hoofdsom van dat leningdeel extra terugbetalen zonder dat je hiervoor een vergoeding (boete) betaalt. Je kunt bij ons ook maandelijks extra terugbetalen.

Bekijk meer vragen over extra terugbetalen

    Meer weten? Op de productpagina Woon Hypotheek lees je meer.

    Woon Hypotheek | Veelvoud in éénvoud