Afbeelding-onze-hypotheken

Hypotheek kiezen

Lees je goed in en vraag een onafhankelijk adviseur om hulp

Veelgestelde vragen over een spaarhypotheek

We hebben een kleine selectie voor je gemaakt van enkele veelgestelde vragen over spaarhypotheken.

Let op: Je kunt alleen een nieuwe SpaarGerusthypotheek afsluiten als je nu al een (bank)spaarhypotheek hebt en deze wilt oversluiten naar Obvion. Vraag je adviseur naar de voorwaarden en fiscale gevolgen.

Deze informatie is bedoeld voor klanten die al een spaarhypotheek bij Obvion hebben. Wij hebben drie opties:

  • SpaarGerusthypotheek:
    Een hypotheek bij Obvion en een bankspaarrekening bij Rabobank.
  • SpaarGaranthypotheek:
    Een hypotheek bij Obvion en een verzekering bij Interpolis.
  • Spaarhypotheek (nieuw en oud):
    Een hypotheek bij Obvion en een verzekering bij ASR.

Het gaat dus om een combinatie van een hypotheek bij Obvion met een bankspaarrekening (een bankspaarhypotheek) óf een spaarverzekering (een spaarhypotheek). Over het algemeen is er geen groot verschil tussen de bankspaarrekening en de spaarverzekering. Wel heb je bij een spaarverzekering automatisch een overlijdensrisicoverzekering.

Nee. Als je nog geen spaarhypotheek hebt, dan kun je geen nieuwe spaarhypotheek aanvragen.

Je mag een bestaande spaarhypotheek houden en eventueel meenemen naar een andere geldverstrekker of andere woning.

Je mag een SpaarGaranthypotheek of een Spaarhypotheek (spaarverzekering) van Obvion omzetten naar een SpaarGerusthypotheek (bankspaarrekening) van Obvion. Andersom is dat níet mogelijk. Omdat je geen nieuwe spaarverzekering kunt afsluiten.

De bankspaarrekening valt áltijd in box 1. De spaarverzekering kan zowel in box 1 als in box 3 voorkomen. Dit heeft onder andere te maken met wanneer je de verzekering hebt afgesloten.

Het is handig om te weten dat de fiscale regels zijn versoepeld. Vanaf 1 april 2017 hoef je namelijk geen extra belasting meer te betalen als je het opgebouwde bedrag van je spaarhypotheek wilt gebruiken voor het terugbetalen van je hypotheek. Je adviseur kan je hier meer over vertellen.

Via MijnObvion zie je wie jouw adviseur is. Log in en klik bovenin op ‘Mijn adviseur’. Je hebt dan de contactgegevens van jouw adviseur meteen bij de hand. Of zoek een adviseur in de buurt.

Log in bij MijnObvion

Lees meer over een spaarhypotheek