Hypotheekrente

Hypotheekrente

Kies een hypotheekrente die bij jouw situatie past

Rentemiddeling

Soms is het fijn om vrijheid te hebben. Door rentemiddeling kun je bijvoorbeeld profiteren van een dalende hypotheekrente. Obvion biedt ook andere ‘rentefaciliteiten’ zoals Rentekeuzevrijheid en Rentevrijheid.

Let op: Rentemiddeling is alleen mogelijk bij de Obvion Hypotheek. En niet bij de Woon Hypotheek, Compact Hypotheek of Basis Hypotheek. Dan zijn er andere mogelijkheden om je hypotheekrente te verlagen. Ook de andere rentefaciliteiten gelden alleen bij de Obvion Hypotheek.

Wat is Rentemiddeling?

Je kunt tussentijds een nieuwe rentevaste periode kiezen door gebruik te maken van Rentemiddeling. In dat geval kijken we naar de hoogte van de huidige rente en de rente van de nieuw gekozen rentevaste periode. Van deze twee percentages wordt een gewogen gemiddelde genomen. Daarbij houden we ook rekening met de (restant) looptijd van de huidige en de nieuwe rentevaste periode. Je betaalt € 150,- administratiekosten.

Met 'Tussentijdse rentemiddeling' profiteer je zonder vergoeding mee van een lagere hypotheekrente.

Hoe werkt het?

  • Je kunt één keer in de 2 jaar een voorstel voor rentemiddeling aanvragen
  • Je hebt nu een hypotheekrente die hoger is dan de rente die voor nieuwe hypotheken geldt (met eenzelfde hypotheekvorm en rentevaste periode als jouw hypotheek)
  • Je huidige rentevaste periode is langer dan 2 jaar en loopt al 2 jaar
  • Je nieuwe rentevaste periode is minimaal gelijk aan je oude én is niet langer dan de rest van de looptijd van het betreffende leningdeel

Voorwaarden

Als je de lopende hypotheek wijzigt, ontvang je een offerte. De Algemene Voorwaarden die in deze offerte zijn vermeld, gelden dan voor je hele hypotheek.

Je ontvangt de (nieuwe) Algemene Voorwaarden samen met de offerte.

Let op: Rentemiddeling is alleen mogelijk bij de Obvion Hypotheek. En niet bij de Woon Hypotheek, Compact Hypotheek of Basis Hypotheek. Dan zijn er andere mogelijkheden om je hypotheekrente te verlagen.

Aanvragen via MijnObvion

Rentemiddelen kun je aanvragen via MijnObvion > Tussentijds rente aanpassen. We helpen je eerst met enkele vragen op weg. Zo kun je deze informatie meenemen in je beslissing om de rente te middelen. In het overzicht met de nieuwe rentevaste periodes waaruit je kunt kiezen, zie je automatisch wanneer rentemiddelen mogelijk is én wat dan het rentepercentage en bruto maandlast zijn.

Rentemiddelen via MijnObvion

Heb je nog geen account voor MijnObvion? Je kunt eenvoudig zelf een account aanmaken.
Wil je geen account voor MijnObvion? Neem dan contact met ons op. Houd er rekening mee dat de doorlooptijd voor het aanvragen van een rentemiddeling dan langer kan zijn.

Rentekeuzevrijheid

Met Obvion Rentekeuzevrijheid mag je in het laatste jaar van iedere rentevaste periode gratis overstappen op een nieuwe rentevaste periode. Op elk gewenst moment in dat jaar. Wanneer het jou uitkomt. Obvion Rentekeuzevrijheid krijg je automatisch als je kiest uit één van de rentevaste perioden van 1 t/m 30 jaar.

Hoe werkt het?

Obvion Rentekeuzevrijheid geeft je meer bedenktijd. Zodra het laatste jaar van je rentevaste periode ingaat, ontvang je automatisch bericht over iedere renteverhoging van een rentevastperiode die je kunt kiezen. Je krijgt dan enkele dagen de tijd om te beslissen of je wilt overstappen. Als je overstapt, krijgt je het tarief dat vóór de renteverhoging van toepassing was. Als je niet overstapt, blijven wij je op de hoogte houden van elke renteverhoging.

Je ontvangt 3 maanden voor het aflopen van je rentevaste periode een voorstel voor verlenging van je rentevaste periode, als je dan nog geen nieuwe rentevaste periode hebt gekozen. Dit voorstel gaat uit van het dan geldende tarief. Je ontvangt vanaf de ontvangstdatum van dit voorstel tot aan de ingangsdatum van je nieuwe rentevaste periode geen schriftelijk bericht meer over elke renteverhoging. Dit is ook niet nodig omdat je tijdens deze periode automatisch het laagste tarief krijgt (dalrente).

Voorwaarden

Obvion Rentekeuzevrijheid geldt voor elke rentevaste periode bij een Obvion Hypotheek. Rentekeuzevrijheid is niet mogelijk in combinatie met Obvion Rentevrijheid.

Let op: Rentekeuzevrijheid is alleen mogelijk bij de Obvion Hypotheek. En niet bij de Woon Hypotheek, Compact Hypotheek of Basis Hypotheek.

Obvion Rentevrijheid

Met Obvion Rentevrijheid kies je een rentevaste periode van 2 jaar. Binnen die 2 jaar kun je overstappen op een andere rentevaste periode. Dit kan eenmalig en hiervoor worden geen kosten gerekend. Daarna kun je wel opnieuw voor een rentevaste periode van 2 jaar kiezen. Maar dat is dan zonder Obvion Rentevrijheid.

Hoe werkt het?

Obvion Rentevrijheid geeft je meer bedenktijd. Dat is handig als je nog niet weet welke rentevaste periode het beste bij je past. Of als je een daling van de rente verwacht.

Je ontvangt automatisch bericht over iedere renteverhoging van een rentevastperiode die je kunt kiezen. Je krijgt enkele dagen de tijd om te beslissen of je wilt overstappen. Als je overstapt, krijg je het tarief dat vóór de renteverhoging van toepassing was. Als je niet overstapt, blijven wij je op de hoogte houden van iedere renteverhoging.

Je ontvangt 3 maanden voor het aflopen van je rentevaste periode een voorstel voor verlenging van je rentevaste periode, als je dan nog geen nieuwe rentevaste periode hebt gekozen. Dit voorstel gaat uit van het dan geldende tarief. Je ontvangt vanaf de ontvangstdatum van dit voorstel tot aan de ingangsdatum van je nieuwe rentevaste periode geen schriftelijk bericht meer over elke renteverhoging. Dit is ook niet nodig omdat je tijdens deze periode automatisch het laagste tarief krijgt (dalrente).

Voorwaarden

Obvion Rentevrijheid is eenmalig mogelijk.

Let op: Rentevrijheid is alleen mogelijk bij de Obvion Hypotheek. En niet bij de Woon Hypotheek, Compact Hypotheek of Basis Hypotheek.

Vraag advies over het wijzigen van rente

Is rentemiddeling ook voor jou een goede keuze? Maak een afspraak met je adviseur. Hij kan je vragen beantwoorden en je verder helpen.