Afbeelding-financien-en-hypotheek

Jouw financiën

Kijk naar wat financieel wél kan, vaak is meer mogelijk dan je denkt.

Belangrijke data voor eind 2018

Het einde van het jaar 2018 komt dichterbij. Een drukke tijd, voor jou en voor ons. Op deze pagina lees je welke datums we hanteren om ervoor te zorgen dat we jouw verzoek nog dit jaar afhandelen.

Heb je een andere wijziging voor je hypotheek aan ons doorgegeven? In dit overzicht zie je de actuele reactietermijnen.

Heb je bij ons een wijziging van je bestaande hypotheek aangevraagd? En moet deze wijziging per 1 januari 2019 ingaan?

Zorg dan dat wij uiterlijk op 17 december 2018 een compleet dossier hebben, inclusief de betaling van administratiekosten. Dan garanderen wij dat de wijziging 1 januari 2019 ingaat.

Let op! Vraag je een omzetting aan die per 1 januari 2019 ingaat, dan rekenen wij met het boetevrijebedrag van 2019

Heb je nog declaraties die in 2018 betaald moeten worden uit je bouwdepot?

Zorg er dan voor dat wij uiterlijk op 17 december 2018 de declaratie(s) hebben ontvangen.

Bestaande aanvragen

Wil je het ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid van je ex-partner in 2018 definitief afronden? Je adviseur moet dit dan aan ons kenbaar maken en vóór 11 december 2018 je dossier compleet bij ons aanleveren.

Nieuwe aanvragen

Als je adviseur voor jouw aanvraag nog een toets in 2018 wilt laten doen, moet de aanvraag, inclusief de inkomensgegevens, uiterlijk 10 december 2018 bij ons binnen zijn.

Nog extra aflossen in 2018? Via MijnObvion kun je met behulp van iDEAL* extra aflossen. Bij aflossingen tot en met 28 december 2018 staat het geld meteen op onze rekening en verwerken wij de extra aflossing nog in 2018. Je ziet je extra aflossing dan staan op de jaarlijkse saldo-opgave van 2018.

Inloggen MijnObvion

*Soms is betaling via iDEAL niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat je meer dan je boetevrije aflossingsbedrag wilt overmaken. Dan kun je jouw verzoek toch gewoon via MijnObvion indienen. Wij nemen het dan dit jaar nog in behandeling tot 15 december 2018.

Nog geen MijnObvion account?

Maak binnen 1-2 minuten je eigen account aan! Je krijgt dan direct toegang tot je eigen hypotheekgegevens.

MijnObvion account maken

Wil je in 2018 extra aflossen via een overboeking? Zorg dan dat het geld uiterlijk 28 december op onze rekening staat zodat wij het dit jaar nog kunnen verwerken.

Een extra aflossing op (bank)spaarhypotheken kan niet via iDEAL. Je kunt via MijnObvion wel een verzoek tot extra aflosssing doen. Jouw verzoek moet uiterlijk 3 december 2018* bij ons binnen zijn. Dan zorgen wij ervoor dat we deze aflossing nog in 2018 verrekenen met de hypotheek. Je ziet je extra aflossing dan staan op de jaarlijkse saldo-opgave van 2018.

*Er geldt een langere verwerkingstijd omdat we bij (bank)spaarhypotheken een extra check moeten doen.

Inloggen MijnObvion

Nog geen MijnObvion account?

Maak binnen 1-2 minuten je eigen account aan! Je krijgt dan direct toegang tot je eigen hypotheekgegevens.

MijnObvion account maken

  Wil je in 2018 nog extra storten op je bankspaarrekening of je spaarverzekering? Laat het ons op tijd weten.

  Je hebt een bankspaarhypotheek (SpaarGerusthypotheek)

  Je wilt dat we je extra storting nog dit jaar verwerken op je Bankspaarrekening SpaarGerust. Geef dit dan uiterlijk vrijdag 30 november aan ons door.

  • Stuur het ingevulde en ondertekende formulier 'Melden extra storting' naar ons toe. Dit kan via post (Postbus 3005, 6401 DM Heerlen) of via een e-mailbericht naar info@obvion.nl met onderwerp 'Extra storten'.
  • Wij beoordelen vervolgens je aanvraag zo snel mogelijk.
  • Daarna ontvang je van ons schriftelijk bericht op welke rekening en met welke omschrijving je de extra storting kunt overmaken.
  • De betaling van je extra storting moet vervolgens uiterlijk 28 december op de bankrekening van Obvion zijn ontvangen.

  Je hebt een Spaarhypotheek of een SpaarGaranthypotheek

  Je wilt dit jaar nog een extra storting verwerken op je Spaar- of SpaarGarantverzekering. Geef dit dan uiterlijk vrijdag 30 november aan ons door.

  • Stuur je verzoek via post (Postbus 3005, 6401 DM Heerlen) of via een e-mailbericht naar info@obvion.nl.
  • Wij leggen vervolgens jouw verzoek ter beoordeling voor aan de betreffende verzekeringmaatschappij.
  • Daarna ontvang je van ons schriftelijk bericht op welke rekening en met welke omschrijving je de extra storting kunt overmaken.
  • De betaling van je extra storting moet uiterlijk 28 december op de rekening van de verzekeringmaatschappij zijn ontvangen.

  Is je extra aflossing bedoeld voor 2019?

  Wacht dan even en maak pas ná 1 januari 2019 geld over.

   Obvion incasseert het maandelijks hypotheekbedrag automatisch van je IBAN-rekeningnummer op de één na laatste werkdag van de maand.

   Let op: Obvion voert een incasso-opdracht slechts éénmaal uit. Als de incasso niet lukt omdat er onvoldoende saldo op een rekening staat, kun je hierdoor een betalingsachterstand oplopen.

   TIP Meld je aan voor Obvion Incasso Alert, een gratis sms-service. Dan ontvang je een sms-bericht drie dagen vóór de datum dat Obvion je hypotheekbedrag incasseert.

   Overzicht incassodatums 2019

   Niet kunnen vinden wat je zoekt? Neem dan rechtstreeks contact met ons op.