Hypotheek wijzigen

Hypotheek wijzigen

Als je wensen wijzigen, wil je dat je hypotheek volgt. Ontdek je opties

Veelgestelde vragen over je saldo-opgave

Hieronder vind je enkele vragen en antwoorden over deze jaaropgave van je hypotheek. .

Elk jaar zetten wij jouw saldo-opgave (ofwel jaaropgave) klaar in MijnObvion. Dit is het totaaloverzicht van alle verschuldigde en ontvangen bedragen m.b.t. je hypotheek bij Obvion in het desbetreffende jaar. De saldo-opgave bevat tevens de fiscale gegevens die van belang zijn voor je belastingaangifte.

Toelichting op de ontvangen saldo-opgave 2021

Toelichting op de ontvangen saldo-opgave 2021 voor (bank)spaarhypotheken

Wij bieden de saldo-opgave digitaal aan via MijnObvion. Wel zo makkelijk, want hierdoor is de saldo-opgave altijd bereikbaar en direct zichtbaar. Ook dit jaar staat de saldo-opgave weer online voor je klaar.

Door onze brieven zo veel mogelijk te digitaliseren, dragen we samen bij aan een duurzamere wereld. Daarnaast kun je met MijnObvion een aantal dingen zelf regelen en heb je áltijd inzicht in je hypotheek.

De saldo-opgave staat uiterlijk 1 februari 2022 voor je klaar in MijnObvion. Daar kun je ook saldo-opgaven van eerdere jaren downloaden.

Tip: Bekijk hier de veelgestelde vragen over (inloggen in) MijnObvion.

Als je inlogt in MijnObvion, dan staat de saldo-opgave voor je klaar onder het kopje ‘Documenten’, in het menu.

Let op! Houd er rekening mee dat er in sommige weekenden noodzakelijk onderhoud van MijnObvion is gepland waardoor je de saldo-opgave niet kunt bekijken. Dit is:

- Op 15 & 16 januari, 19 & 20 februari , 12 & 13 maart, 23 & 24 april: in deze weekenden van zaterdag 17:00 uur tot zondag 17:00 uur geen saldo-opgave beschikbaar.

Meer weten over je digitale saldo-opgave? Bekijk deze overzichtspagina eens!

Op de saldo-opgave wordt de betalingsstatus per 31 december 2021 vermeld, dit is ook het uitgangspunt voor de ‘Aangifte Inkomstenbelasting 2021’.

Het kan zijn dat je (extra) aflossing pas in januari 2022 door Obvion is verwerkt. Het gevolg is dat deze extra aflossing niet is vermeld op de saldo-opgave van 2021. Betalingen die in 2021 niet zijn verwerkt, zie je terug in de saldo-opgave van 2022. Ondanks dat het bedrag van de extra aflossing op de saldo-opgave 2022 komt te staan, zal de extra aflossing van het boetevrije bedrag van 2021 afgaan.

Op de pagina extra aflossen kun je meer lezen over de mogelijkheden.

Op de saldo-opgave wordt de betalingsstatus per 31 december 2021 vermeld. Het kan zijn dat je extra storting pas in januari 2022 door Obvion is verwerkt. Het gevolg is dat deze extra storting niet is vermeld op de saldo-opgave van 2021. Betalingen die nu niet zijn verwerkt, zie je terug in de saldo-opgave van 2022.

Je krijgt nog een laatste saldo-opgave als de hypotheek geheel is afgelost en alle administratieve handelingen zijn verwerkt. Dit is meestal binnen een maand na aflossing van de hypotheek.