Hypotheek wijzigen

Hypotheek wijzigen

Als je wensen wijzigen, wil je dat je hypotheek volgt. Ontdek je opties

Veelgestelde vragen over terugbetalen hypotheek

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen rondom het terugbetalen (aflossen) van je gehele hypotheek.

In je offerte of bindend aanbod staat welke Algemene Voorwaarden voor je hypotheek gelden. In deze voorwaarden staat in welke situatie je zonder vergoeding (boetevrij) kunt terugbetalen. Je adviseur kan je er ook alles over vertellen. Enkele voorbeelden uit de actuele Algemene Voorwaarden wanneer je vergoedingsvrij kunt terugbetalen:

  • als je je huis verkoopt en juridisch overdraagt
  • als je terugbetaalt op de dag dat de rentevaste periode eindigt

Die kosten kun je schriftelijk opvragen. Vraag bij Obvion een zogenaamde ‘proforma terugbetaalnota’ op. Dan ontvang je binnen ongeveer een week een overzicht van de kosten.

Let op: dit overzicht geeft je alleen een indicatie van de kosten. De kosten zijn namelijk afhankelijk van het actuele rentepercentage voor vergelijkbare hypotheken van Obvion. Ga naar je adviseur voor meer informatie.

Ja. Geef minimaal twee weken van tevoren schriftelijk aan ons door op welke datum je de hypotheek wilt terugbetalen. Je ontvangt dan een zogenaamde terugbetaalnota waarin de totale schuld inclusief rente is vermeld tot en met de opgegeven betalingsdatum. Obvion brengt rente in rekening als je betaalt na de opgegeven betalingsdatum.

Je notaris kan de terugbetaalnota aanvragen bij Obvion als je de hypotheek terugbetaalt omdat je je woning verkoopt. Dat doet de notaris ook als je terugbetaalt omdat je naar een andere geldverstrekker gaat.

Obvion maakt de terugbetaalnota veertien dagen voor de door jou opgegeven betalingsdatum op. Je ontvangt deze terugbetaalnota per post. Als je notaris de terugbetaalnota heeft opgevraagd, ontvangt hij deze ook.

In de terugbetaalnota is de totale schuld inclusief rente vermeld tot en met de opgegeven betalingsdatum. Obvion brengt rente in rekening als je betaalt na de opgegeven betalingsdatum.

Let op: je moet altijd een notaris inschakelen om de hypothecaire inschrijving bij het kadaster door te laten halen.

Je ontvangt nog een laatste saldo-opgave die je nodig hebt voor de fiscale gegevens. Obvion stuurt deze saldo-opgave naar het bij ons bekende thuisadres, zodra alle administratieve handelingen zijn verwerkt. Geef daarom een adreswijziging meteen door als je de terugbetaalnota opvraagt.

Let op: je moet altijd een notaris inschakelen om de hypothecaire inschrijving bij het kadaster door te laten halen.