Afbeelding-financien-en-hypotheek

Jouw financiën

Kijk naar wat financieel wél kan, vaak is meer mogelijk dan je denkt.

Belangrijke data voor eind 2020

Het einde van 2020 komt dichterbij. Een drukke tijd, voor jou en voor ons. Op deze pagina lees je welke datums we hanteren om ervoor te zorgen dat we jouw verzoek nog dit jaar afhandelen.

Heb je een andere wijziging voor je hypotheek aan ons doorgegeven? In dit overzicht zie je de actuele reactietermijnen. Check ook onze gewijzigde openingstijden tijdens de feestdagen.

Nog extra terugbetalen in 2020? Via MijnObvion kun je met behulp van iDEAL* extra terugbetalen. Bij terugbetalingen tot en met maandag 28 december 2020 staat het geld meteen op onze rekening en verwerken wij de extra terugbetaling nog in 2020. Je ziet je extra terugbetaling dan staan op de jaarlijkse saldo-opgave van 2020.

We verwerken de extra terugbetaling op basis van de ontvangstdatum. Als we de extra terugbetaling na 28 december ontvangen, kan het zijn dat die extra terugbetaling niet op de saldo-opgave van 2020 is vermeld. Let op: Als je een extra terugbetaling hebt overgemaakt, is het niet meer mogelijk om dit terug te draaien.

Inloggen MijnObvion

*Soms is betaling via iDEAL niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat je meer dan je vergoedingsvrije terugbetaalbedrag wilt overmaken. Dan kun je jouw verzoek toch gewoon via MijnObvion indienen. Doe dat vóór maandag 21 december 2020 dan nemen wij het dit jaar nog in behandeling.

Nog geen MijnObvion account?

Maak binnen 1-2 minuten je eigen account aan! Je krijgt dan direct toegang tot je eigen hypotheekgegevens.

MijnObvion account maken

Een extra terugbetaling op (bank)spaarhypotheken kan niet via iDEAL. Je kunt via MijnObvion wel een verzoek tot extra terugbetaling doen.

 • Heb je een bankspaarhypotheek (dat is de SpaarGerust Hypotheek)? Dan moet jouw verzoek uiterlijk maandag 21 december 2020* bij ons binnen zijn.
 • Heb je een spaarhypotheek? Dan moet jouw verzoek uiterlijk maandag 23 november 2020* bij ons binnen zijn.

*Er geldt een langere verwerkingstijd omdat we bij (bank)spaarhypotheken een extra check moeten doen.

Als jouw verzoek op tijd is ontvangen, dan zorgen wij ervoor dat we deze terugbetaling nog in 2020 verrekenen met de hypotheek. Je ziet je extra terugbetaling dan staan op de jaarlijkse saldo-opgave van 2020.

Inloggen MijnObvion

Nog geen MijnObvion account?

Maak binnen 1-2 minuten je eigen account aan! Je krijgt dan direct toegang tot je eigen hypotheekgegevens.

MijnObvion account maken

  Is je extra terugbetaling bedoeld voor 2021? Wacht dan even en maak pas ná 1 januari 2021 geld over.

  We verwerken de extra terugbetaling op basis van de ontvangstdatum. Omdat dit een automatische verwerking betreft, kijken we niet naar de omschrijving. Dus ook al zet je in de omschrijving ‘extra terugbetaling voor 2021’, de ontvangstdatum is leidend.

  Via MijnObvion kun je een verzoek tot extra storting indienen. Je kunt een extra storting doen als dit binnen de fiscale bandbreedte past. Er is daarom altijd vóóraf een toets nodig! Hierdoor geldt er een langere verwerkingstijd bij de afhandeling van je verzoek.

  Wil je nog extra storten in 2020? Houd je dan aan onderstaande datums. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat we de extra storting in december verwerken.

  • Heb je een bankspaarhypotheek (dat is de SpaarGerust Hypotheek)? Dan moet jouw verzoek uiterlijk maandag 7 december 2020* bij ons binnen zijn.
  • Heb je een spaarhypotheek? Dan moet jouw verzoek uiterlijk woensdag 25 november 2020* bij ons binnen zijn.

  Inloggen MijnObvion

  Nog geen MijnObvion account?

  Maak binnen 1-2 minuten je eigen account aan! Je krijgt dan direct toegang tot je eigen hypotheekgegevens.

  MijnObvion account maken

   Heb je nog declaratie(s) die in 2020 uit het bouwdepot moeten worden betaald?

   Dan moeten wij hiervoor uiterlijk op uiterlijk op donderdag 17 december 2020 de declaratie(s) ontvangen.

   Regel het snel via MijnObvion.

   Wil je jouw hypotheek nog omzetten naar de Woon Hypotheek of de Compact Hypotheek? En moet de omzetting per 1 januari 2021 ingaan? Dan moet je adviseur uiterlijk vóór vrijdag 18 december 2020 de aanvraag bij ons indienen. Het dossier moet uiterlijk op woensdag 23 december 2020 compleet zijn aangeleverd, inclusief de betaling van administratiekosten en eventuele vergoeding.

   Dan zorgen wij ervoor dat de omzetting per 1 januari 2021 ingaat.

   LET OP: Bij een ingangsdatum 1 januari 2021 rekenen wij met de vergoedingsvrije som van 2021.

   Eventueel kun je het omzetten naar Woon Hypotheek / Compact Hypotheek zelf regelen via MijnObvion. Dan gelden dezelfde datums als hierboven genoemd.

   • Bestaande aanvragen
    Wil je het ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid van je ex-partner in 2020 definitief afronden? Je adviseur moet dit dan aan ons kenbaar maken en vóór maandag 7 december je dossier compleet bij ons aanleveren.

   • Nieuwe aanvragen
    Wilt je adviseur voor jouw aanvraag nog een toets in 2020 laten doen? Dan moet de aanvraag, inclusief de inkomensgegevens, vóór maandag 7 december bij ons binnen zijn.

   Niet kunnen vinden wat je zoekt? Neem dan contact met ons op.