Afbeelding-hypotheekrente-obvion

Hypotheekrente

Kies een hypotheekrente die bij jouw situatie past.

Hypotheek met een rentevaste periode

Als je een hypotheek afsluit bij Obvion voor een periode van 1 jaar of langer, staat de rente gedurende de afgesproken periode vast, op voorwaarde dat je risicoklasse en hypotheekvorm niet wijzigen. Drie maanden vóór het aflopen van je huidige rentevaste periode ontvang je automatisch een brief met ons nieuwe rente aanbod. Op dat moment kan je rente wijzigen. Hierdoor wijzigen ook je maandlasten.

De hoogte van de rente die je betaalt is onder andere afhankelijk van je risicoklasse, de rentevaste periode, hypotheekvorm en hypotheeksoort. In je offerte, jaaropgaven en MijnObvion kun je nalezen welke hypotheekvorm en hypotheeksoort je hebt.

Tip

TIP Bekijk onze actuele hypotheekrente tarieven voor alle rentevaste periodes

Opbouw rentetarief

Het rentetarief bij Obvion bestaat uit de volgende componenten:

  1. BasistariefDit is de prijs die wij betalen voor het inkopen van geld om hypotheken te financieren.
  2. Opslagen in verband met ontwikkelingen op de kapitaalmarkten en kapitaalkostenDeze opslag dekt de kosten van de risico’s die wij lopen met het financieren van hypotheken.
  3. Doorlopende kostenHiermee dekken wij een deel van onze bedrijfskosten, zoals huisvestings- en personeelskosten.
  4. WinstAls geldverstrekker kunnen wij deze opslag toevoegen aan ons vermogen. Dit stelt ons in staat ook voor toekomstige klanten hypotheken te financieren. Daarnaast voldoen wij hiermee aan de vermogenseisen van De Nederlandsche Bank.
  5. Risico-opslagHeb je een hypotheek zonder NHG? Dan kan een extra tariefopslag gelden. De hoogte van die tariefopslag is onder andere afhankelijk van de verhouding tussen de hypotheekschuld en de marktwaarde* van je woning (= tariefgroep). 
    Waarom hanteert Obvion een tariefopslag voor leningen zonder NHG? De tariefopslag gebruikt Obvion voor het afdekken van het risico dat Obvion loopt als je je lening niet kunt terugbetalen 
    *Heb je al een hypotheek bij Obvion en is je rentevaste periode ingegaan voor 24 april 2017? Dan geldt voor dat leningdeel de verhouding tussen de hypotheekschuld en de executiewaarde van je woning.