Hypotheekrente

Hypotheekrente

Kies een hypotheekrente die bij jouw situatie past

Rentemiddeling

Soms is het fijn om vrijheid te hebben. Door rentemiddeling kun je bijvoorbeeld profiteren van een dalende hypotheekrente. Obvion biedt ook andere ‘rentefaciliteiten’ zoals Rentekeuzevrijheid en Rentevrijheid.

Let op: Rentemiddeling is alleen mogelijk bij de Obvion Hypotheek. En niet bij de Woon Hypotheek, Compact Hypotheek of Basis Hypotheek. Dan zijn er andere mogelijkheden om je hypotheekrente te verlagen. Ook de andere rentefaciliteiten gelden alleen bij de Obvion Hypotheek.

Wat is Rentemiddeling?

Je kunt tussentijds de rentevaste periode vernieuwen door gebruik te maken van Rentemiddeling. In dat geval kijken we naar de hoogte van de huidige rente en de rente van de nieuw gekozen rentevaste periode. Van deze twee percentages wordt een gewogen gemiddelde genomen. Er zal ook rekening gehouden worden met de (restant)looptijd van je huidige en de looptijd van je nieuwe rentevaste periode. Je kunt de nieuwe rente voor langere tijd vastzetten. Je betaalt € 150,- administratiekosten.

Met 'Obvion Tussentijdse rentemiddeling' profiteer je zonder boete mee van een lagere hypotheekrente.

Let op: Rentemiddeling is alleen mogelijk bij de Obvion Hypotheek. En niet bij de Woon Hypotheek, Compact Hypotheek of Basis Hypotheek. Dan zijn er andere mogelijkheden om je hypotheekrente te verlagen.

Hoe werkt het?

  • Je kunt één keer in de 2 jaar een voorstel voor rentemiddeling aanvragen
  • Je hebt nu een hypotheekrente die hoger is dan de rente die voor nieuwe hypotheken geldt
  • Je huidige rentevaste periode is langer dan 2 jaar
  • Je rentevaste periode loopt al 2 jaar
  • Je nieuwe rentevaste periode is minimaal gelijk aan je oude
  • Je nieuwe rentevaste periode is niet langer dan de rest van de looptijd van het betreffende leningdeel

Voorwaarden

Als je de lopende hypotheek wijzigt, ontvang je een offerte. De Algemene Voorwaarden die in deze offerte zijn vermeld, gelden dan voor je hele hypotheek. Je ontvangt de (nieuwe) Algemene Voorwaarden samen met de offerte.

Gebruik het formulier Aanvragen tussentijdse rentemiddeling als je zelf een rentemiddeling wilt aanvragen. Of vraag je adviseur of rentemiddeling een goede keuze is voor jou.

Heb je een (bank)spaarhypotheek? Dan zijn de hypotheekrente en de spaarrente aan elkaar gekoppeld. Een lagere hypotheekrente betekent minder rentelasten betalen. Maar een lagere spaarrente betekent dat je minder rente krijgt over het opgebouwde kapitaal. Hierdoor kan je maandelijkse inleg stijgen. Deze inleg is niet fiscaal aftrekbaar. Onder voorwaarden is wel hypotheekrenteaftrek mogelijk. Neem daarom de (fiscale) gevolgen voor je netto maandlasten mee in je afweging om de rente te verlagen.

Rentekeuzevrijheid

Met Obvion Rentekeuzevrijheid mag je in het laatste jaar van iedere rentevaste periode gratis overstappen op een nieuwe rentevaste periode. Op elk gewenst moment in dat jaar. Wanneer het jou uitkomt. Obvion Rentekeuzevrijheid krijg je automatisch als je kiest uit één van de rentevaste perioden van 1 t/m 30 jaar.

Hoe werkt het?

Obvion Rentekeuzevrijheid geeft je meer bedenktijd. Zodra het laatste jaar van je rentevaste periode ingaat, ontvang je automatisch bericht over iedere renteverhoging van een rentevastperiode die je kunt kiezen. Je krijgt dan enkele dagen de tijd om te beslissen of je wilt overstappen. Als je overstapt, krijgt je het tarief dat vóór de renteverhoging van toepassing was. Als je niet overstapt, blijven wij je op de hoogte houden van elke renteverhoging.

Je ontvangt 3 maanden voor het aflopen van je rentevaste periode een voorstel voor verlenging van je rentevaste periode, als je dan nog geen nieuwe rentevaste periode hebt gekozen. Dit voorstel gaat uit van het dan geldende tarief. Je ontvangt vanaf de ontvangstdatum van dit voorstel tot aan de ingangsdatum van je nieuwe rentevaste periode geen schriftelijk bericht meer over elke renteverhoging. Dit is ook niet nodig omdat je tijdens deze periode automatisch het laagste tarief krijgt (dalrente).

Voorwaarden

Obvion Rentekeuzevrijheid geldt voor elke rentevaste periode bij een Obvion Hypotheek. Rentekeuzevrijheid is niet mogelijk in combinatie met Obvion Rentevrijheid.

Let op: Rentekeuzevrijheid is alleen mogelijk bij de Obvion Hypotheek. En niet bij de Woon Hypotheek, Compact Hypotheek of Basis Hypotheek.

Obvion Rentevrijheid

Met Obvion Rentevrijheid kies je een rentevaste periode van 2 jaar. Binnen die 2 jaar kun je overstappen op een andere rentevaste periode. Dit kan eenmalig en hiervoor worden geen kosten gerekend. Daarna kun je wel opnieuw voor een rentevaste periode van 2 jaar kiezen. Maar dat is dan zonder Obvion Rentevrijheid.

Hoe werkt het?

Obvion Rentevrijheid geeft je meer bedenktijd. Dat is handig als je nog niet weet welke rentevaste periode het beste bij je past. Of als je een daling van de rente verwacht.

Je ontvangt automatisch bericht over iedere renteverhoging van een rentevastperiode die je kunt kiezen. Je krijgt enkele dagen de tijd om te beslissen of je wilt overstappen. Als je overstapt, krijg je het tarief dat vóór de renteverhoging van toepassing was. Als je niet overstapt, blijven wij je op de hoogte houden van iedere renteverhoging.

Je ontvangt 3 maanden voor het aflopen van je rentevaste periode een voorstel voor verlenging van je rentevaste periode, als je dan nog geen nieuwe rentevaste periode hebt gekozen. Dit voorstel gaat uit van het dan geldende tarief. Je ontvangt vanaf de ontvangstdatum van dit voorstel tot aan de ingangsdatum van je nieuwe rentevaste periode geen schriftelijk bericht meer over elke renteverhoging. Dit is ook niet nodig omdat je tijdens deze periode automatisch het laagste tarief krijgt (dalrente).

Voorwaarden

Obvion Rentevrijheid is eenmalig mogelijk.

Let op: Rentevrijheid is alleen mogelijk bij de Obvion Hypotheek. En niet bij de Woon Hypotheek, Compact Hypotheek of Basis Hypotheek.

Vraag advies over het wijzigen van rente

Is rentemiddeling ook voor jou een goede keuze? Maak een afspraak met je adviseur. Hij kan je vragen beantwoorden en je verder helpen.