Max Bronzwaer

Max Bronzwaer

Met zorg voor onze klanten en niet alleen gericht op financieel resultaat

Max - Directeur en Treasurer

Afbeelding-Max-Bronzwaer-directeur-treasurer

Max Bronzwaer is Directeur en Treasurer in hart en nieren. Onder zijn leiding is de afdeling Treasury van Obvion op de kaart gezet. “Een goede Treasury is van levensbelang voor elke financiële instelling. Wij hebben 200.000 Klanten die van Obvion afhankelijk zijn voor een verantwoorde financiering van hun huis. Bij Treasury zorgen we voor de juiste en voldoende financiering voor nieuwe en bestaande hypotheken. Ook zorgen we ervoor dat het renterisico dat Obvion als hypotheekverstrekker loopt goed wordt gemanaged.”

Hoe komt Obvion aan het geld om hypotheken te verstrekken?

“Om hypotheken te kunnen verstrekken, hebben we geld nodig. We ontvangen geld uit aflossingen en hebben eigen vermogen. Dat is niet voldoende. We moeten dus extra geld lenen” zo vertelt Max. Waar we dat geld dan lenen? Dat leggen we je graag uit.

Hoe werkt funding?

De animatie legt je in 1,5 minuut de basis uit.

Persoonlijke uitleg door Max en Rachelle.

Je hoort in de video dat onze hypotheken het onderpand zijn voor leningen die we van beleggers krijgen. Dat noemen we securitisatie. Onze securitisaties kun je trouwens absoluut niet vergelijken met de transacties die in Amerika in 2007 hebben geleid tot de financiële crisis.

Wat securitisatie voor jouw hypotheek betekent? Er verandert helemaal niets. Je hypotheekvoorwaarden en de tarieven blijven gelijk. Je bent én blijft klant bij ons net als alle andere klanten.

Groene hypotheekobligaties – Obvion wereldwijd de eerste

“Wij gebruiken securitisatie al 14 jaar als financieringsbron om een groot deel van de door ons verstrekte hypotheken te financieren,” legt Max Bronzwaer uit. “Duurzaamheid is een belangrijke pijler van onze bedrijfsstrategie. Wij vinden namelijk dat je niet alleen nú lekker moet kunnen wonen maar ook in de toekomst. In een maatschappij waar zuinig en verantwoord wordt omgegaan met energie en CO2-uitstoot. ‘Groene' funding draagt daar aan bij. Bij deze speciale securitisatie, de eerste ter wereld, ging het om een transactie van € 500 miljoen om hypotheken op energiezuinige huizen te financieren.” Lees meer over deze groene funding.

Integriteit en vertrouwen van levensbelang

Max wordt vaak gevraagd om te vertellen over de manier waarop Obvion de dingen aanpakt. “De zorg die we écht voelen voor onze 200.000 klanten is belangrijk. Wij staan voor verantwoorde financiering, klantbelang en betrouwbaarheid. Dat wordt heel erg gewaardeerd door beleggers, omdat onze hypotheken daardoor minder risico kennen op betalingsproblemen en verliezen dan gemiddeld in Nederland. Daarom hebben beleggers veel vertrouwen in Obvion. En Integriteit en vertrouwen zijn van levensbelang in de beleggingswereld."

Inmiddels hebben we een toonaangevende positie in deze markt en worden daarom vaak gevraagd om onze mening. Men schrijft over hoe wij het doen: des Obvions. Met zorg voor onze klanten en niet alleen gericht op financieel resultaat voor Obvion.

“Bij Treasury is geen dag hetzelfde. Want bijna alles wat je in de krant leest of wat er buiten gebeurt, kan gevolgen hebben voor een afdeling als Treasury. Denk bijvoorbeeld aan de Brexit of de verkiezing van president Trump.” Aldus een enthousiaste en gedreven Treasurer, Max Bronzwaer.