Afbeelding-uitelkaar-en-hypotheek

uitelkaargaan - pageheader

Heb jij al nagedacht over morgen? Obvion denkt graag met je mee.

Ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid

Jij en je partner gaan uit elkaar. Jullie hebben besloten dat jij in het huis blijft wonen. Jij wilt dan de enige eigenaar van het huis zijn. Als de vertrekkende partner geen eigenaar meer is, zal hij ook niet meer aansprakelijk willen zijn voor de terugbetaling van de hypotheek. Voor de vertrekkende partner vraag je daarom ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid aan. Dit betekent dat jij voortaan alleen aansprakelijk bent voor het terug betalen van de hypotheek.

Je moet dus het eigendom van het huis én de hypotheek aanpassen. Hoe doe je dat? Waar moet je rekening mee houden? We zetten de belangrijkste zaken voor je op een rij. Het aanvragen van ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid regel je via je adviseur.

We gaan eerst kijken of je inkomen voldoende is om je hypotheek te kunnen betalen.

Dan kijken we of de waarde van je huis hoog genoeg is voor de hypotheek die je nodig hebt

Geen volledig eigendom van je woning?

Heb je niet het volledige eigendom van je woning? Dan krijg je te maken met nieuwe fiscale spelregels. Ook als je de hypotheek verhoogt voor het uitkopen van je partner. Vraag hiernaar bij je adviseur.

Adviseur vraagt aan bij Obvion i

Bij akkoord maakt Obvion een offerte en akte van ontslag bij hoofdelijke aansprakelijkheid

Nu ben je klaar om naar de notaris te gaan om alles officieel vast te leggen i

Vraag advies

Het is toch wel ingewikkeld om ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid te regelen. Er zijn namelijk heel wat financiële en fiscale gevolgen. Daarom kun je ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid uitsluitend aanvragen via je adviseur. Je adviseur weet precies welke informatie en documenten er nodig zijn. Hij helpt je en bespreekt alle financiële en fiscale gevolgen met je.

Hou er rekening mee dat je de adviseur betaalt voor zijn advies. Vraag vooraf naar zijn kosten en welke dienstverlening je dan krijgt.