Afbeelding-overlijden-en-hypotheek

Overlijden

Heb jij al nagedacht over morgen? Obvion denkt graag met je mee.

Overlijden

Je denkt er liever niet aan: jij of je partner komt te overlijden. Toch is het belangrijk om vooraf te weten wat zo’n gebeurtenis voor financiële gevolgen kan hebben. Je wilt je nabestaanden natuurlijk niet met een hoge hypotheekschuld achterlaten. Of met een onzekere financiële situatie. Laat je nabestaanden onbezorgd wonen. Hieronder enkele tips.

Nabestaanden voorzieningen

Obvion adviseert je om de mogelijke gevolgen bij overlijden bij voorkeur bij het afsluiten van de hypotheek te regelen. Dan hoeft de achterblijvende partner zich in ieder geval geen zorgen te maken over de financiën. Er zijn twee manieren om je te verzekeren:

Eenmalige uitkering

Deze verzekering keert éénmalig uit op het moment dat jij of je partner overlijdt. Met de uitkering kun je bijvoorbeeld de hypotheek in één keer aflossen om zo de achterblijvende partner financieel te ontlasten.

Periodieke uitkering

Er zijn ook verzekeringen die voor een periodieke uitkering zorgen waarmee bijvoorbeeld het inkomen van de nabestaande(n) kan worden aangevuld. Zo kan de hypotheek blijvend worden afgelost.

Naast de overlijdensrisicoverzekering of andere levensverzekeringen zijn er nog andere voorzieningen beschikbaar voor je nabestaanden. Zoals bijvoorbeeld de Algemene Nabestaandenwet en het Nabestaandenpensioen.

Tip: brochure nabestaanden

Als nabestaande moet je van alles regelen. In onze brochure voor nabestaanden staan een aantal praktische zaken rondom de hypotheek bij elkaar.


Diana kwam door het overlijden van moeder in de betalingsproblemen. Samen keken we naar oplossingen om haar hoofd boven water te houden.

Lees blog

Je adviseur helpt

Kiezen van juiste verzekering:

Je adviseur weet of het nodig is om je (extra) te verzekeren. Dit hangt af van je persoonlijke situatie. Hierbij speelt o.a. mee:

  • of je kinderen hebt
  • hoe duur je woont
  • wie er kostwinner is
  • welke hypotheek je hebt

In geval van overlijden:

Mocht je in dat geval aanspraak moeten maken op je verzekering, dan kan de adviseur je hierin perfect bijstaan.

Uitkering verzekering

Als de overlijdensrisico- of levensverzekering op beide levens is afgesloten, keert de verzekering uit als één van jullie beiden komt te overlijden. Als de verzekering op één leven is afgesloten, keert de verzekering uit bij het overlijden van die persoon. Met de uitkering kun je de hypotheek geheel of gedeeltelijk aflossen.

Let op: Een overlijdensrisicoverzekering wordt altijd voor een bepaalde periode afgesloten (bijvoorbeeld 30 jaar). Een levensverzekering sluit je voor het hele leven.

Hulp bij betalingsproblemen

Het is mogelijk dat je door het overlijden van je partner in financiële problemen komt. Wij vinden dat wij er voor je moeten zijn. Ook als het even tegen zit. In dat geval bieden wij jou als klant hulp bij betalingsproblemen.

Lees hoe we je kunnen helpen

Anders gaan wonen na het overlijden van je partner