Afbeelding-financien-en-hypotheek

Wijzigt je situatie?

Kijk naar wat financieel wél kan, vaak is meer mogelijk dan je denkt.

Veelgestelde vragen over hulp bij betalingsproblemen

Heb je een vraag over (hulp bij) betalingsproblemen? Bekijk dan eens hieronder ons overzicht van veelgestelde vragen over dit onderwerp. Misschien staat je vraag er al tussen.

Wij begrijpen dat het niet gemakkelijk is om door te geven dat je de hypotheek (misschien) niet meer kunt betalen. Toch is dit de eerste stap op weg naar een mogelijke oplossing.

Neem zo snel mogelijk contact op met Obvion via bijzonderbeheer.db@obvion.nl. Samen werken we aan een oplossing.

Obvion biedt hiervoor hulp via de Obvion BudgetPlanner. Hij helpt je om weer overzicht te krijgen in je financiële zaken.

Een persoonlijke BudgetPlanner heeft niet alle antwoorden. Maar hij stelt je wel de juiste vragen. In een persoonlijk gesprek en met jouw toestemming onderzoekt hij je inkomsten, uitgaven en eventuele schulden. De uitkomsten verwerkt hij in een BudgetPlan dat je houvast geeft voor de toekomst.

Je bent ZZP’er / ondernemer en je onderneming draait minder goed. Je kunt je hypotheek niet meer betalen. Obvion wil niet dat je zomaar je huis uit moet als het even tegenzit. Wij kunnen je hulp bieden bij tijdelijke betalingsproblemen om een verdere betalingsachterstand te voorkomen.

Een van onze hulpmiddelen is de Obvion Ondernemerscoach. Dit is een programma dat erop is gericht om de onderneming weer op de rit te krijgen.

Neem contact met ons op via bijzonderbeheer.db@obvion.nl. We kijken dan samen of het Ondernemerscoach programma bij jou past.

Je bent failliet verklaard. Of toegelaten tot de WSNP (Wet schuldsanering natuurlijke personen). Geef ons dan zo snel als mogelijk de gegevens van je curator of bewindvoerder door.

Obvion heeft een namelijk een faillissement & WSNP Expertdesk. Wij overleggen met de curator of bewindvoerder en onderzoeken of woningbehoud mogelijk is.

Neem contact met ons op via bijzonderbeheer.db@obvion.nl.

Je bent verhuisd maar je oude huis is nog niet verkocht. Door dubbele woonlasten krijg je mogelijk te maken met betalingsproblemen. Obvion Tijdelijke Verhuur op basis van de Leegstandswet kan een oplossing zijn. Je verhuurt dan tijdelijk je leeg en te koop staande woning. Je woning moet wel actief te koop staan bij een erkende makelaar. Door tijdelijke verhuur van je woning krijg je (een deel van) jouw dubbele woonlasten vergoed.

Let op: Bij Obvion is het verhuren van de woning volgens de Algemene Voorwaarden niet toegestaan. Het tijdelijk verhuren van de woning op basis van de Leegstandswet is hierop een uitzondering. Je hebt altijd toestemming nodig van Obvion om je woning te verhuren!

Heb je dubbele woonlasten? Dan is het verstandig direct contact met ons op te nemen via bijzonderbeheer.db@obvion.nl. Je krijgt dan meer informatie wat je kunt doen als je dubbele woonlasten hebt.

Je oude huis is nog niet verkocht. Maar je hebt de overwaarde van je oude huis nodig om het nieuwe huis te betalen. Daarom heb je een overbruggingskrediet bij Obvion gesloten. Door de hogere woonlasten kun je betalingsproblemen krijgen.

Obvion TijdelijkeVerhuur op basis van de Leegstandswet kan dan een oplossing zijn. Je verhuurt dan tijdelijk je leeg en te koop staande woning. Door tijdelijke verhuur van je woning krijg je (een deel van) jouw dubbele woonlasten vergoed. Je woning moet wel actief te koop staan bij een erkende makelaar.

Let op: Bij Obvion is het verhuren van de woning volgens de Algemene Voorwaarden niet toegestaan. Obvion TijdelijkeVerhuur op basis van de Leegstandswet is hierop een uitzondering. Je hebt altijd toestemming nodig van Obvion om je woning te verhuren!

Verwacht je problemen met de maandelijkse betaling van het hypotheekbedrag en/of overbruggingskrediet? Neem dan contact met ons op via bijzonderbeheer.db@obvion.nl. Samen werken we aan een oplossing.

Je wilt je huis gaan verkopen. Met de verkoopopbrengst van je huis kun je niet de volledige hypotheek aflossen. Het geld dat je tekort komt, is de restschuld.

Dan heb je toestemming van Obvion nodig voor het verkopen van je huis. Als klant van ons kun je de restschuld meefinancieren in de nieuwe hypotheek. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. En die zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Neem contact met ons op via bijzonderbeheer.db@obvion.nl. Samen werken we aan een oplossing.

Verwacht je problemen met de maandelijkse betaling van het hypotheekbedrag? Je kunt altijd terecht bij je adviseur. Samen met je adviseur kun je bijvoorbeeld onderzoeken of het aanpassen van de hypotheek je helpt om betalingsproblemen te voorkomen.

Wij kunnen dan besluiten de kosten van het adviesgesprek te vergoeden aan de adviseur. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘Vergoeding advieskosten bij betalingsachterstand hypotheek’.

Je kunt ook contact opnemen met ons team Preventie via bijzonderbeheer.db@obvion.nl. Samen werken we aan een oplossing.