Duurzaamheidskorting Obvion nu vanaf energielabel A

Obvion breidt de duurzaamheidskorting uit. Voor aanvragen vanaf vandaag, 25 januari 2023, kunnen klanten met een woning met energielabel A of hoger duurzaamheidskorting op hun hypotheek ontvangen. Dat was voorheen voor woningen vanaf energielabel A+++.

Obvion wil hiermee een bredere groep klanten stimuleren een duurzame woning te kopen of hun bestaande woning te verduurzamen.

Zowel nieuwe als bestaande klanten kunnen in aanmerking komen voor de duurzaamheidskorting

Voor aanvragen vanaf vandaag, 25 januari 2023, wordt de duurzaamheidskorting automatisch verwerkt in het rentevoorstel als bij Obvion het geregistreerde energielabel A of hoger bekend is of de klant het geregistreerde energielabel A of hoger aanlevert voordat de nieuwe rentevaste periode van start gaat.

Met de uitbreiding van de duurzaamheidskorting zet Obvion weer een stap op het vlak van duurzaamheid. Peter Dijks (CCO): “Wij bekijken continu hoe we onze adviseurs en klanten nóg beter kunnen helpen om de stap naar verduurzaming te zetten. Hierin hebben we al heel wat stappen gezet. Zo bieden wij meestal standaard € 9.000 in onze offerte aan voor het verduurzamen van de woning en loopt er een pilot om bestaande klanten onder voorwaarden via een vereenvoudigd aanvraagproces hun hypotheek met maximaal € 9.000 te verhogen voor verduurzamen.”

Bij het aantrekken van investeerders voor de financiering van hypotheken is duurzaamheid voor Obvion ook al jaren een belangrijk thema. In 2016 was de geldverstrekker de eerste in de wereld met het uitgeven van een groene hypothekenobligatie. Voor deze groene manier van funding won Obvion verschillende keren een internationale prijs.