Nederland gaat over op Europees betalen (IBAN), Obvion ook!

Europa is op weg naar een gezamenlijke betaalmarkt SEPA (Single Euro Payments Area). Na 1 februari 2014 kunnen we overal in Europa op dezelfde manier betalen. Door gebruik te maken van het IBAN rekeningnummer (International Bank Account Number), zijn overschrijvingen, incasso’s en betaalpassen dan zowel voor binnenlandse als buitenlandse eurobetalingen te gebruiken. SEPA omvat alle landen binnen de EU, aangevuld met Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Zwitserland en Monaco. Dit is handig als u geld overschrijft naar, of geld ontvangt van, een van deze landen.

Obvion ook
Obvion streeft ernaar om per 1 juli 2013 te voldoen aan de SEPA richtlijnen. Binnenkort informeren wij u wat de verandering voor u als onze klant betekent. Omdat we het belangrijk vinden u over de wijzigingen, naar aanleiding van SEPA op de hoogte te houden.

Wat is IBAN (International Bank Account Number)

IBAN is niet nieuw. U vindt dit nummer al op uw bankafschrift of op de site van uw bank. IBAN bestaat in Nederland uit 18 tekens. Het is uw huidige rekeningnummer met daarvoor de landcode, een controlegetal, letters die uw bank aanduiden en een aanvulling met nullen. Alleen het controlegetal is echt nieuw.

Wilt u meer weten over IBAN?
Kijk voor meer informatie op de site Over op IBAN van De Nederlandsche Bank.

Let op! Valse e-mails over IBAN in omloop

Wij attenderen u erop dat er helaas valse e-mailberichten in omloop zijn. Hierin wordt, zogenaamd namens de banken, verwezen naar de overgang op IBAN. In de e-mail wordt gevraagd om door te klikken naar een (nep)website of om een document te openen, waarna vervolgens naar inlog- of securitycodes wordt gevraagd. Dit zou bijvoorbeeld nodig zijn om uw gegevens om te zetten op IBAN.

De banken zullen u echter nooit dit soort e-mails sturen.
Voorkom dit en verwijder deze zogeheten ‘phishing’ e-mails dan ook direct, ook uit de prullenbak van uw computer. Klik dus geen links aan en open ook geen bijlagen.