Obvion biedt klanten mogelijkheid woning te verduurzamen

Er komt meer geld voor energiebesparing. Met de komst van het nationaal Energiebespaarfonds in januari en de plannen om 100.000 woningen energieneutraal te maken, zet Nederland een grote stap naar het gebruik van volledig duurzame (hernieuwbare) energie.

Obvion is blij met deze ontwikkeling en wil graag bijdragen. Vanaf 1 januari 2014 biedt Obvion daarom financieringsmogelijkheden gericht op verduurzaming van de woning. Obvion is de eerste hypotheekverstrekker die deze mogelijkheid ook biedt voor energieneutrale woningen.

Cynthia Tulp, Manager Marketing: “Stijgende energielasten drukken steeds meer op de totale woonlasten van de woningbezitter. Om nationale energiebesparing tot een succes te maken moet de woningbezitter de mogelijkheid krijgen zijn woning te verduurzamen. Door energiebesparende voorzieningen te treffen in en aan de woning wordt de energierekening verlaagd. Investeren in de woning is dus de moeite waard, het levert een positieve bijdrage aan het verlagen van de woonlasten en draagt bij aan zowel de verduurzaming als de waarde van de woning”.

Vanaf 1 januari biedt Obvion onder bepaalde voorwaarden extra hypotheekruimte (maximaal € 13.500,-) voor klanten die verhuizen naar een energieneutrale woning. Voor het aanbrengen van energiebesparende voorzieningen is een bedrag van maximaal 8.000 euro extra financierbaar. De verruiming bij volledig energieneutrale woningen is overigens niet van toepassing op NHG-hypotheken.