Obvion wint internationale 'Green Bond Pioneer Award'

Obvion heeft de "Green Bond Pioneer Award" gewonnen voor de uitgifte van de groene Residential Mortgage Backed Security (RMBS), Green STORM 2019. De award is toegekend door het Climate Bonds Initiative, in samenwerking met de City of London en de International Capital Markets Association.

Sjoerd Humble, Hoofd Funding & Portfoliomanagement: "Tot nu toe hebben wij vier keer groene hypothekenobligaties uitgegeven. Onze investeerders reageerden ook nu weer bijzonder enthousiast over deze stap naar duurzame investeringen! Green STORM 2019 bood groene beleggers opnieuw de mogelijkheid om groene RMBS obligaties te kopen voor hun SRI beleggingsportefeuille. We zijn uiteraard weer heel dankbaar en trots met deze award."

Rachelle Rijk, CFO: "Sinds 2016 zijn we als een van de eerste in de markt begonnen met groene obligaties. Sindsdien hebben we ook aan de hypothekenkant grote slagen gemaakt, onder andere een duurzaamheidstarief voor nieuwbouw en een eerste slag voor verduurzaming is gezet middels aanpassing van de tariefopslagen voor bestaande hypotheken. En er komt nog veel meer aan!"

Meer over groene funding bij Obvion