Afbeelding-onze-hypotheken

Hypotheken van Obvion

Zoek je een hypotheek? Wij denken graag mee! Ontdek wat kan.

Basis Hypotheek

Obvion heeft drie soorten hypotheken met elk een eigen pakket aan voorwaarden. Deze kun je op verschillende manieren terugbetalen . Dit noemen we de aflosvorm of hypotheekvorm. Bij het afsluiten van een hypotheek kies je altijd een soort èn een aflosvorm. De hypotheeksoort ‘Basis’ in het kort.

Wat is de Basis Hypotheek?

De Basis Hypotheek is flexibeler dan de Compact Hypotheek maar minder uitgebreid dan de Obvion Hypotheek. Kenmerkend voor de Basis Hypotheek is dat je de geldigheid van het rente aanbod in de voorbeeldofferte kunt verlengen. Van standaard 4 maanden tot maximaal 8 maanden.

Wil je naast flexibiliteit in geldigheid ook meer vrijheid als het gaat om rentetarieven? Ga dan naar de Obvion Hypotheek. In de uitgebreide vergelijkingstabel zie je één opslag de verschillen tussen de drie hypotheeksoorten.

Obvion biedt je graag zekerheid, kwaliteit en goede productvoorwaarden. En standaard een aantal extra’s zodat je onbezorgd kunt wonen. Zoals geen boete bij verkoop van je woning, flexibiliteit bij verhuizing en extra hulp bij tijdelijke betalingsproblemen.

Alle standaard extra services

  • Overbruggingskrediet: een tijdelijke, aflossingsvrije hypotheek voor het bedrag dat je tekort komt om je nieuwe huis te betalen
  • (Bank)garantie: Obvion staat garant voor de betaling van de waarborgsom wanneer de koop onverhoopt niet doorgaat

Wanneer kies je de Basis Hypotheek?

De Basis Hypotheek van Obvion kan een goede keuze zijn als je meer tijd nodig hebt om de koop van je nieuwe huis te regelen. Bijvoorbeeld omdat je:

  • het koopcontract de nieuwe woning nog niet hebt getekend
  • een nieuwbouwwoning maar de datum van het passeren van de hypotheekakte nog onduidelijk is

Meer weten? Bekijk ook eens de veelgestelde vragen over de Basis Hypotheek

Waar moet je rekening mee houden?

  • Advieskosten Een Basis Hypotheek sluit je af via een onafhankelijke hypotheekadviseur. Een adviseur werkt op basis van een uurtarief, een vast bedrag of een abonnement als je kiest voor periodiek onderhoud van je financiële situatie.
  • Maandlasten Deze zijn onder meer afhankelijk van de vorm die je kiest om je hypotheek terug te betalen. Op hypotheekvormen vergelijken zie je alle aflosvormen op een rij. Ook de rentevorm (vast of variabel) is van invloed op je maandlasten.
  • Nationale Hypotheek Garantie Je kunt de Basis Hypotheek aanvragen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Met NHG krijg je bij Obvion een lagere rente.
  • Kosten huis kopen Als je een huis koopt, krijg je te maken met allerlei kosten. Eenmalige kosten zijn onder meer notaris- en taxatiekosten. Maandelijkse kosten zijn bijvoorbeeld je woonhuisverzekering, inboederlverzekering en eventuele overlijdensrisicoverzekering.
  • Eventuele annuleringskosten Het rente aanbod in de voorbeeldofferte van de Basis Hypotheek is 4 maanden geldig. Je kunt de geldigheid van dit bindend aanbod met maximaal 4 maanden verlengen. Annuleren binnen de eerste 4 maanden is kosteloos. Alleen bij annulering van een verlengd getekend bindend aanbod betaal je € 500 annuleringskosten. Deze kosten incasseren wij van je bankrekening.

Bekijk Basis Hypotheek tarief

Hoe regel je de Basis Hypotheek?

Bij het afsluiten van een hypotheek komt veel kijken. De keuze die je maakt heeft financiële en fiscale gevolgen voor de lange en korte termijn. Wij adviseren je dan ook om je goed te laten voorlichten door een onafhankelijke hypotheekadviseur.

Zoek een hypotheekadviseur in jouw buurt