Afbeelding-onze-hypotheken

Hypotheken van Obvion

Zoek je een hypotheek? Wij denken graag mee! Ontdek wat kan.

Compact Hypotheek

Obvion heeft drie soorten hypotheken met elk een eigen pakket aan voorwaarden. Deze kun je op verschillende manieren terugbetalen . Dit noemen we de aflosvorm of hypotheekvorm. Bij het afsluiten van een hypotheek kies je altijd een soort èn een aflosvorm. De hypotheeksoort ‘Compact’ in het kort.

Wat is de Compact Hypotheek?

De Compact Hypotheek is de meest voordelige en minst uitgebreide hypotheeksoort van Obvion. We bieden je graag zekerheid, kwaliteit en goede productvoorwaarden. En standaard een aantal extra’s zodat je onbezorgd kunt wonen. Zoals geen boete bij verkoop van je woning, flexibiliteit bij verhuizing en extra hulp bij tijdelijke betalingsproblemen.

Alle standaard extra services

 • Overbruggingskrediet: een tijdelijke, aflossingsvrije hypotheek voor het bedrag dat je tekort komt om je nieuwe huis te betalen
 • (Bank)garantie: Obvion staat garant voor de betaling van de waarborgsom wanneer de koop onverhoopt niet doorgaat

Bereken snel je maximale hypotheek

Wanneer kies je de Compact Hypotheek?

De Compact Hypotheek kan een goede keuze zijn als je weinig flexibiliteit nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je:

 • het koopcontract voor de nieuwe woning al hebt getekend en je de stukken voor de hypotheek snel kunt aanleveren
 • verwacht dat je hypotheekakte binnen 3 maanden passeert bij de notaris
 • al ergens anders een hypotheek hebt en wilt overstappen naar Obvion

Is de koop van je huis nog niet helemaal rond? Ben je nog aan het bouwen? Of wil je meer vrijheid als het gaat om rentetarieven? Kijk dan eens naar onze andere hypotheeksoorten: de Basis Hypotheek of Obvion Hypotheek. In de uitgebreide vergelijkingstabel zie je ze naast elkaar.

Meer weten? Bekijk ook eens de veelgestelde vragen over de Compact Hypotheek.

Waar moet je rekening mee houden?

 • Advieskosten Een Compact Hypotheek sluit je af via een onafhankelijke hypotheekadviseur. Een adviseur werkt op basis van een uurtarief, een vast bedrag of een abonnement als je kiest voor periodiek onderhoud van je financiële situatie.
 • Maandlasten Deze zijn onder meer afhankelijk van de vorm die je kiest om je hypotheek terug te betalen. Op hypotheekvormen vergelijken zie je alle aflosvormen op een rij. Ook de rentevorm (vast of variabel) is van invloed op je maandlasten.
 • Nationale Hypotheek Garantie Je kunt een Obvion Compact Hypotheek aanvragen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Met NHG krijg je bij Obvion een lagere rente.
 • Kosten huis kopen Als je een huis koopt, krijg je te maken met allerlei kosten. Eenmalige kosten zijn onder meer notaris- en taxatiekosten. Maandelijkse kosten zijn bijvoorbeeld je woonhuisverzekering, inboedelverzekering en eventuele overlijdensrisicoverzekering.
 • Verlengingskosten Het rente aanbod in de voorbeeldofferte van de Compact Hypotheek is 3 maanden geldig. Je kunt de geldigheid van het bindend aanbod met maximaal 3 maanden verlengen. De verlengingskosten per verlengde maand bedragen 0,25% van het totale hypotheekbedrag. Je betaalt voor het aantal dagen dat je verlengt. Deze kosten incasseren wij van je bankrekening.
 • Eventuele annuleringskosten Als je na ondertekening van het bindend aanbod de geldlening toch niet afneemt, betaal je € 500 annuleringskosten. Deze kosten incasseren wij van je bankrekening.

Benieuwd naar onze rentetarieven?

In onderstaand overzicht vind je de actuele tarieven voor de annuïtaire en lineaire aflosvorm van onze Compact Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie van de 5 meest gekozen rentevaste periodes.

1,00% 1,25% 1,71% 2,18% 2,50%
1 jaar 5 jaar 10 jaar 15 jaar 20 jaar

Bekijk al onze rentetarieven

Benieuwd naar een algemeen rekenvoorbeeld van een hypotheek? Hieronder een fictief voorbeeld van een annuïteitenhypotheek van €200.000 gebaseerd op de Compact Hypotheek. Als zekerheid voor Obvion vestig je een hypotheek op jouw woning. Daarnaast is een opstalverzekering nodig en in sommige gevallen ook een overlijdensrisicoverzekering.

Totaal kredietbedrag Duur van de kredietovereenkomst Nominale rente NHG Jaarlijks Kosten Percentages (JKP) Termijnbedrag per maand Totaalbedrag
€200.000 30 jaar/360 maanden 1,88% 2,0% €727 €264.526

Tip

Heb je al een Compact Hypotheek en loopt je rentevaste periode bijna af? Lees dan hier alles over de nieuwe rentebepaling.

Hoe regel je de Compact Hypotheek?

Bij het afsluiten van een hypotheek komt veel kijken. De keuze die je maakt heeft financiële en fiscale gevolgen voor de lange en korte termijn. Wij adviseren je dan ook om je goed te laten voorlichten. Daarom kun je bij ons alleen via een onafhankelijke adviseur een hypotheek afsluiten.

Ontdek de toegevoegde waarde van een adviseur