Duurzaamheid bij Obvion

Duurzaamheid bij Obvion

Niet alleen duurzaam handelen maar ook duurzaam zijn.

Duurzaamheid bij Obvion

Duurzaamheid bij Obvion. Waarin zit ‘m dat precies? Dat leggen we hieronder voor je uit.

Wat is duurzaamheid?

Wij vinden dat duurzaamheid meer is dan het milieu, energieverbruik, en ‘groene’ oplossingen. Wij vinden dat we niet alleen duurzaam moeten handelen, maar het ook moeten zijn. Bijvoorbeeld in de manier hoe wij onze hypotheken financieren, hoe we onze adviseurs duurzaam helpen en hoe we met onze medewerkers omgaan en nog veel meer. Waarbij alles in het licht staat van een duurzame oplossing voor onze klant:

Duurzaam wonen betekent voor ons het kunnen inspelen op veranderende wensen op de woningmarkt. Wij zorgen er als bedrijf daarom voor dat we bijvoorbeeld trends rond energiegebruik op de voet volgen.

Maar rond toekomstvast wonen wij zijn met meer bezig dan alleen energie. Zo zijn wij niet alleen een voorstander van energiebesparende maatregelen maar hebben ook een meer dan gezonde interesse in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Bij Obvion geloven we dat elke klant zijn woondroom moet kunnen verwezenlijken. Daarvoor bieden wij onder meer financiële oplossingen voor mensen zonder een vast contract. Ook ondernemers of ZZP-ers krijgen bij ons bijzondere aandacht om met een flexibel inkomen die hypotheek voor je droomhuis mogelijk te maken.

Hoe onze klanten dit ervaren lees je in de rubriek Obvion Ontmoet.

Onze samenwerkingspartners kiezen we niet zomaar:

  • De financiële adviseurs en hypotheekadviseurs waarmee wij samenwerken selecteren we op basis van hun kennis en ervaring en kijken we of hun visie op adviesverstrekking aansluit bij onze visie op advies. Ook zijn wij actief in brancheverenigingen en vakorganisaties zoals het New Financial Forum (NFF) en de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Zo kunnen we samen de krachten bundelen voor de toekomst.
  • Bij het aantrekken van investeerders voor de financiering van onze hypotheken kijken we ook naar de duurzaamheid. In 2016 waren wij de eerste in de wereld met het uitgeven van een groene hypothekenobligatie. En onze investeerders reageerden bijzonder enthousiast over deze stap naar duurzame investeringen! We wonnen er zelfs de ‘Green Bond Pioneer Award’ mee. Onze adjunct-directeur en Treasurer Max Bronzwaer vertelt hier meer over.
  • Leveranciers en bedrijfspartners sluiten alleen bij onze innovatiekracht aan als ze duurzaam zijn. Integer en eerlijk zaken doen is essentieel, maar we verwachten ook dat ze samen met ons meedenken aan duurzame maatschappelijke oplossingen. Hiervoor heeft ons moederbedrijf Rabobank ook een Duurzaamheidsverklaring voor zakenpartners opgesteld.
  • Verder zijn wij sponsor van Stichting LEF (Leven en Financiën). Wij vinden het belangrijk bij te dragen aan het financieel bewustzijn van mensen. Zeker bij onze jeugd: de woningbezitters van de toekomst! Hoe wij dat doen? Naast financiële steun geven een aantal van onze collega’s regelmatig gastcolleges om jongeren te leren verantwoordelijk met geld om te gaan.

Onze werkomgeving kunnen we hierin uiteraard niet vergeten. Ons pand heeft pas nog een duurzame makeover gekregen waarbij we zoveel mogelijk met flexibele werkplekken werken. Zo gebruiken we alleen de ruimte die we op dat moment nodig hebben. We gebruiken FSC papier en schenken enkel fairtrade koffie en thee. Ons afval scheiden we in handige bakken en het licht gaat alleen als er iemand in de ruimte beweegt.

De duurzame bril gaat bij de werving van nieuwe collega’s ook op. We streven ernaar een zo divers mogelijke organisatie te zijn, omdat we op die manier het beste kunnen samenwerken. Daarnaast stimuleren we bij elke medewerker een gezonde dosis van opleiding en training. Op die manier blijven we bij de tijd!

Een andere belangrijke pijler voor onze medewerkers vinden we vitaliteit. We willen graag dat ze vitaal blijven en daarom stimuleren we ze met de fiets of de e-bike naar kantoor te komen. En organiseren we jaarlijks allerlei acties om kennis te maken met nieuwe sporten. Ze kunnen bijvoorbeeld een running clinic of een proefles yoga volgen.

Daarnaast stimuleren we onze collega’s om met een sportieve actie bij te dragen aan een goed doel. Zo deed een team van collega’s mee aan de Homeride. Zij fietsten 500 kilometer in 24 uur om geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen in Limburg. Zo dragen we samen bij aan een tijdelijk thuis voor ouders, die graag zo dicht mogelijk bij hun ernstig zieke kind willen (ver)blijven.

Wil jij meer weten of ons persoonlijk ontmoeten?

Neem dan eens contact met ons op. Of lees meer over ons in de rubriek:

Ontmoet Obvion