Ferd - marketeer

Ferd - marketeer

Nieuwe ontwikkelingen houden het boeiend

Ferd - marketeer

Nieuwe ontwikkelingen inspireren marketeer Ferd. Daarnaast vindt hij het mooi als mensen hun eigen ding doen. Lees zijn ervaringen bij het project 'samen bouwen'.

Binnen Obvion is Ferd al vanaf het begin betrokken bij Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). We vragen hem waarom hij en Obvion zo enthousiast zijn over ‘samen bouwen’.

Meer huis voor je geld

“Bij Obvion denken we graag in een vroeg stadium mee over (de financiering van) nieuwe woontrends. CPO kwam jaren geleden al op maar werd toen nog niet heel erg omarmd. Wij pakten het wel op omdat het een geweldige experimenteertuin en organisatievorm is om je eigen droomhuis te realiseren. Hoe mooi is het dat wij als hypotheekverstrekker zoiets mede mogelijk kunnen maken.”

“Mensen kiezen om verschillende redenen voor CPO,” vertelt Ferd. “Vaak heeft een CPO-deelnemer speciale woonwensen. Hij wil bijvoorbeeld een nul-op-de-meter of energiezuinige woning, in de polder wonen, een huis waar je kunt wonen èn werken of een woning voor alle levensfasen. Die dromen kun je allemaal verwezenlijken. En dan ook nog eens tegen een lagere kostprijs. Je koopt voordeliger in en er is geen verkopende partij die winst wil maken op je woning. Door samen te bouwen, krijg je meer huis voor je geld.”

Succesvolle CPO-projecten

Ferd onderzocht voor Obvion hoe de wereld van CPO in elkaar zit en hoe CPO in de praktijk werkt. “Eén ding dat al snel opviel, is dat een CPO-project met een onafhankelijke bouwbegeleider een veel grotere kans van slagen heeft dan een project zonder externe begeleiding. Zo’n begeleider werkt in jouw belang en heeft naast inhoudelijke kennis ook de vaardigheden om groepsprocessen te begeleiden.”

Obvion adviseert klanten om altijd een goedgekeurde CPO bouwbegeleider aan te stellen om het project in goede banen te leiden en op koers te houden. “Dat doen we echt vanuit de overtuiging dat de klant daar beter van wordt. De kans op mislukking is kleiner en je houdt de vaart er in. En dat is prettig want CPO kost je sowieso veel energie en tijd. Gemiddeld duurt een CPO-project 2,5 jaar.”

Hypotheek voor CPO

Obvion en CPO hadden duidelijk een match. Obvion wilde dan ook graag de financiering hiervoor mogelijk maken. Er werden voorwaarden opgesteld die vooral ook de risico’s van de klant beperken. “Medewerkers binnen Obvion en aangesloten onafhankelijk adviseurs hebben inmiddels behoorlijk wat expertise opgebouwd rondom een CPO hypotheek. We geven zelfs allerlei interviews en presentaties in het land.“

“Gelukkig krijgen we van klanten terug dat ze heel tevreden zijn. Over de goede voorwaarden, rente en snelheid waarmee we samen met de adviseur meerdere hypotheken binnen een CPO-project afhandelen. De adviseur speelt hierin een belangrijk rol. Als hij goed werk verricht, kunnen we samen heel adequaat handelen. Daar wordt iedereen blij van: de klant, de adviseur en wij. Prachtig toch!”

Bij CPO bouw je samen met anderen. De hypotheek voor je eigen woning regel je individueel. Obvion financiert CPO onder bepaalde voorwaarden. Kijk op CPO kosten en financiering voor meer informatie. Of neem contact op met een onafhankelijk adviseur. We wensen je alvast veel bouw- en woonplezier!