Simone

Simone

Heel fijn en waardevol als je echt iets voor een klant kunt betekenen.

Simone - Klanten Contact Centrum

‘Het is fijn als je echt iets voor een klant kunt betekenen. Dat je de juiste informatie kunt geven of een probleem kunt oplossen. Als persoon kan ik iets toevoegen als ik een klant aan de telefoon heb.

Dat vind ik heel waardevol in mijn werk.’

Contact met klanten

Simone komt van Rabobank en werkt sinds 2 jaar bij Obvion. Hier bemant ze samen met een groep collega’s het Klanten Contact Centrum. “We hebben een heel fijn en enthousiast team waarmee we klanten zo goed mogelijk proberen te helpen. De vragen waarmee mensen bellen zijn heel divers. De onderwerpen variëren van rentetarieven en aflossen tot het meetekenen als ouder.”

Hypotheek kennis

Dat betekent dat je behoorlijk wat kennis van hypotheken moet hebben? “Elke nieuwe medewerker krijgt een intensieve interne opleiding en die heb je ook echt nodig. Ik heb me inderdaad flink ingelezen en verdiept. Verder kan ik natuurlijk altijd een directe collega of iemand van een andere afdeling raadplegen als dat nodig is. Misschien is het een voordeel dat ik niet uit de hypotheekbranche kom: ik kan me hierdoor heel goed inleven in klantvragen.”

Tijd voor iedereen

In bepaalde periodes is het extra druk. Bijvoorbeeld tegen het einde van het kalenderjaar of na het versturen van de jaaropgaves. Op dat soort momenten zijn er flinke wachttijden en moeten mensen lang wachten voordat ze mij of één van mijn teamgenoten spreken.

“Ik begrijp best dat mensen soms geïrriteerd zijn als ze uiteindelijk iemand aan de telefoon krijgen. Ik ben altijd blij als ze uiteindelijk met een goed gevoel de telefoon neerleggen. Dat komt gelukkig veel voor. Omdat we de tijd nemen, voor iedereen.”

Obvion probeert de klant zo veel mogelijk (op weg) te helpen. Maar voor bepaalde zaken moeten ze toch naar een onafhankelijke adviseur. “Dat stuit soms op onbegrip. Als ik uitleg waarom we doorverwijzen, begrijpen mensen het wel. Je hypotheek veranderen kan nu eenmaal grote gevolgen hebben. Daarom moet je daar samen met een onafhankelijke deskundige goed naar kijken.”

Een aardigheidje

“Soms los ik een probleem op waar mensen al een half jaar mee lopen. Omdat het ergens is blijven hangen. Bij de klant zelf, de adviseur of bij Obvion. De oorzaak maakt niet uit. Het gaat erom dat we het probleem oplossen en dat de klant uiteindelijk tevreden is.

Zo af en toe bel ik mensen nog een keer terug om te vragen of alles volgens afspraak is gegaan. Dan reageren ze heel blij. Dat maakt ook mijn dag weer goed. Verder stuur ik regelmatig een kaartje naar klanten die ik persoonlijk heb gesproken. Bijvoorbeeld omdat iemand een kleintje verwacht, gaat verhuizen of jarig is. Gewoon, als aardigheidje.

Ook de Obvion Valentijnskaart heb ik al meerdere mensen gestuurd. Inclusief persoonlijke boodschap. Ik doe dat echt vanuit mijn eigen gevoel en dat kan en mag gelukkig bij Obvion. Dat is wat ons denk ik ook anders maakt.”

‘Liefde is… samen je droomhuis bouwen’. ‘Veel succes met de verbouwing’. ‘Wat fijn dat de hypotheek verhoging is afgehandeld’. Het zijn maar enkele tekstjes die per post zijn verstuurd door Simone en haar collega’s. Heb je geen kaartje gehad? Natuurlijk wensen we ook jou het allerbeste met dat wat je bezighoudt!