Energiebesparende maatregelen-test2

Let op! Geld lenen kost geld

Energiebesparende maatregelen aan je woning dragen bij een beter milieu, maar zorgen ook voor een lagere energierekening en meer wooncomfort. Hiervoor is een eenmalige investering nodig. Om je in deze kosten tegemoet te komen, zijn er verschillende regelingen. Denk aan subsidies of speciale financieringsmogelijkheden. Hoe en wat? Dat lees je hieronder.

Energiebesparing door aanpassingen aan je woning

Energiebesparing kan door bepaalde aanpassingen aan je woning te doen. Maar waar moet je dan denken? En welke aanpassingen zorgen nu voor een goedkoper energielabel? We vatten het voor je samen in onderstaande infographic. Handig!

Naast de aanpassingen hierboven kun je ook nog denken aan energiezuinige kozijnen en/of deuren, energiezuinige ventilatie inclusief hoog rendement ventilatoren, een waterpomp of zonneboiler. Wil je weten welke aanpassingen bij jouw huis passen? Vul dan op verbeteruwhuis.nl een paar gegevens van je huis in en ontdek welke maatregelen jij kunt verbeteren.

Energiebesparende maatregelen financieren?

Om de financiering van energiebesparende maatregelen makkelijker te maken bestaat er sinds 2014 een zogenaamde Energiebespaarlening. Daarnaast kun je via je gemeente een subsidie aanvragen. Op energiesubsidiewijzer.nl staat dit verder uitgelegd. Maar er is meer! Naast de overheid wil ook Obvion energiebesparing stimuleren én je mogelijkheden verruimen. Sinds 1 januari 2014 biedt Obvion de mogelijkheid om energiebesparende maatregelen mee te financieren. Bijvoorbeeld door je bestaande hypotheek te verhogen. Het extra bedrag storten we dan in een bouwdepot.

Blijft er na het doorvoeren van de energiebesparende maatregelen nog een bedrag over op het bouwdepot van Obvion? Dan moet je deze gelden extra aflossen op je hypotheek. Kies je ervoor de energiebesparende maatregelen uiteindelijk toch niet door te voeren? Dan verwerkt Obvion het volledige bedrag op het bouwdepot als extra aflossing op je hypotheek.

Zoek een hypotheekadviseur voor advies bij energiebesparing

Tip! Voor energieneutrale woning

Hoe minder energie je in huis verbruikt, hoe meer je bespaart. Simpel. Met deze tips maak je je woning energieneutraal.