Overbruggingskrediet

Je oude huis is nog niet verkocht. Maar je hebt de overwaarde van je oude huis nodig om het nieuwe huis te betalen. Wat nu? Het overbruggingskrediet van Obvion kan uitkomst bieden.

Wat is een overbruggingskrediet?

Een overbruggingskrediet is een tijdelijke, aflossingsvrije hypotheek. Je leent het bedrag dat je tekort komt om je nieuwe huis te betalen. Dit doe je tijdelijk. Op deze manier kun je toch alvast je overwaarde gebruiken zonder dat je oude huis is verkocht.

Zodra je de beschikking hebt over de overwaarde los je het krediet in één keer af. Zonder boete. Valt de verkoopopbrengst van je oude huis tegen? Dan ontvang je misschien niet genoeg geld om je overbruggingskrediet af te lossen. Je hebt dan een restschuld die je uit eigen middelen moet aflossen.

Tip

TIP!
Download de ‘Leeswijzer Overbruggingskrediet' voor meer informatie.

Voor wie is het overbruggingskrediet?

Het overbruggingskrediet van Obvion kan een oplossing voor je zijn als je:

  • een nieuwe woning wilt kopen maar je oude huis nog niet hebt verkocht
  • overwaarde op je oude woning verwacht

Hoe werkt een overbruggingskrediet?

Met een overbruggingskrediet heb je tijdelijk hogere woonlasten. Die van je nieuwe huis, je oude huis en het overbruggingskrediet. Dit blijft zo tot je het overbruggingskrediet hebt afgelost en het oude huis hebt verkocht.

Bij een overbruggingskrediet betaal je tijdens de looptijd alleen rente. Het rentetarief voor een overbruggingskrediet stellen wij elke maand opnieuw vast.

Obvion stelt de volgende voorwaarden aan het overbruggingskrediet:

  • de maximale looptijd is 24 maanden
  • je kunt alleen een overbruggingskrediet aanvragen als je ook een hypotheek bij Obvion afsluit
  • je oude en nieuwe woning zijn onderpand voor het overbruggingskrediet

Is je oude huis nog niet verkocht?

Dan moet je kunnen aantonen dat je voldoende spaargeld hebt om 12 maanden de werkelijke lasten van de oude woning en het overbruggingskrediet te betalen. Of je moet voldoende ruimte hebben binnen de maximale toegestane woonlast. Je adviseur kan je hier meer over vertellen.

Een overbruggingskrediet los je in één keer boetevrij af.

Als je oude huis nog niet is verkocht, is er een NWWI-taxatierapport nodig om de marktwaarde van je oude huis te bepalen. Deze kosten betaal je zelf.

Het maximale kredietbedrag is afhankelijk van de verkoopfase waarin de oude woning zit. Meer informatie hierover vind je in de ‘Leeswijzer Overbruggingskrediet'.

Hoe regel ik een overbruggingskrediet?

Obvion vindt dat er maar één goed advies bestaat en dat is een onafhankelijk hypotheekadvies. We verwijzen je daarom graag door naar een onafhankelijke adviseur. Hij kan je meer vertellen over het overbruggingskrediet en adviseren of dat een geschikte oplossing voor jou is.

Vind een adviseur

Vind een onafhankelijke hypotheekadviseur bij jou in de buurt.