Carrière switch

Carrière switch

Lees hoe verschillende collega's bij Obvion een doorgroei maakten

Van Business Consultant naar Data Consultant

In 2006 ben ik begonnen bij dit mooie bedrijf. Ik weet nog goed dat ik startte bij de afdeling Beheer. Via verschillende rollen en teams maakte ik vijf jaar geleden de overstap naar Business Consultancy. Per 1 november 2023 dus de stap naar Data Management in de rol van Data Consultant.

Waarom deze verandering?

De afgelopen 5 jaar heb ik hartstikke veel ervaring opgedaan. Zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Bij de afdeling Business Consultancy heb ik in verschillende projecten en teams en aan verschillende opdrachten gewerkt.

Hierdoor heb ik goed inzicht gekregen in mijn (persoonlijke) drijfveren. Waar ik bijvoorbeeld iedere keer energie van kreeg, waren de opdrachten waarin data een belangrijke rol speelde. Dit gaf me vervolgens het inzicht om me verder te ontwikkelen op het gebied van Data Management.

Hoe ziet mijn dag eruit?

In mijn huidige rol ligt de focus op het creëren van waarde uit data. Ik vind het belangrijk om de specialisten van onze afdeling te verbinden met de business en vice versa. Ik ben aan de slag gegaan met een aantal intakes (dit zijn verzoeken voor nieuwe dataleveringen). Verder help ik mee met het uitfaseren van de netwerkschijven en inventariseer ik binnen de organisatie de behoefte voor nieuwe (externe) databronnen.

Blik vooruit

De eerste indruk van mijn nieuwe rol is positief! Enerzijds breng ik heel veel business kennis mee, maar anderzijds ken ik lang nog niet alle ins en outs van Data Management. Gelukkig heb ik super behulpzame collega’s die me hierin ondersteunen. Ik kijk ernaar uit om mezelf verder te ontwikkelen in de wereld van Data Management!