Carrière switch

Carrière switch

Lees hoe verschillende collega's bij Obvion een doorgroei maakten

Van medewerker Acceptatie tot Sr. Data Governance Specialist

In 2012 ben ik vanuit de schoolbanken meteen bij Obvion gaan werken. Mijn eerste stappen binnen het bedrijf heb ik gemaakt als medewerker Acceptatie.

Na 3 jaar ben ik gevraagd om namens Acceptatie de rol van Business Data Steward (nu genaamd Business Data Champion) uit te voeren. Zonder precies te weten wat ik kon verwachten heb ik hier “Ja” tegen gezegd, en daar ben ik nog steeds blij om! Het heeft ervoor gezorgd dat mijn interesse voor data werd gewekt. Deze interesse ben ik dan ook gaan uitspreken richting de toenmalig manager van Data Management. Uiteindelijk kwam er een vacature voor fulltime Data Steward bij Data Management, en kon ik in die rol vanaf eind 2017 aan de slag.

Sinds 2017 heb ik binnen Data Management mooie stappen kunnen maken, wat een half jaar geleden heeft geleid tot de functie van Lead Data Governance Office (DGO). Hetgeen mij ontzettend heeft geholpen om hier te komen is het bewust bezig zijn met mijn eigen ontwikkeling en het goed nadenken over waar ik energie van krijg. Door dit te bespreken met Tom, mijn manager, heb ik de kans gekregen om het werk te doen waar ik blij van word.

Wat maakt mijn werk zo leuk?

Als lead DGO heb ik niet alleen de mogelijkheid om op inhoudsgebied aan de slag te kunnen en richting te geven, maar ook om bezig te zijn met de teamontwikkeling van DGO. De combinatie van deze 2 past perfect bij mij. Ook wil ik niet vergeten te benoemen dat ik geweldige collega’s heb binnen DGO en Data Management. Zonder hen zou het werk absoluut niet zo leuk zijn geweest!

Ontwikkelen binnen Obvion

Ik heb zelf ervaren dat het mogelijk is om mooie stappen te maken binnen Obvion. Haal je inspiratie uit deze ervaring, of ben je benieuwd wat het Data Governance Office doet? Ik vind het altijd leuk om hier wat meer over te vertellen, dus laat maar weten!