perspectiefverklaring voor uw klanten

Perspectiefverklaring

Alle details voor uw aanvraag hiermee op een rij!

Perspectiefverklaring

Consumenten met een flexibel arbeidscontract kunnen bij u terecht voor een hypotheekaanvraag met de perspectiefverklaring. Hier leest u er alles over.

Waarom een perspectiefverklaring?

In december 2013 introduceerde Obvion samen met Randstad en Vereniging Eigen Huis de perspectiefverklaring. Het idee hierachter was om zoveel mogelijk flexwerkers te helpen die nu geen huis kunnen kopen, maar wél perspectief hebben. Daarom kijken we met de perspectiefverklaring niet naar baanzekerheid, maar naar inkomenszekerheid.

Hoe is de perspectiefverklaring opgebouwd?

Bij een perspectiefverklaring kijken we naar opleiding, werkervaring, competenties, functieniveau flexibiliteit en de arbeidssituatie in de regio waar de flexmedewerker werkt of woont. Daarnaast is ook een persoonlijk gesprek tussen de flexmedewerker en een intercedent een onderdeel van de perspectiefverklaring. Juist dát maakt de verklaring extra betrouwbaar!

Voor wie is de perspectiefverklaring?

De perspectiefverklaring wordt dé marktstandaard voor flexwerkers die een huis willen kopen. Hiervoor is de Stichting Perspectiefverklaring opgericht. Het uitzendbureau moet dan wel zijn gecertificeerd, lees meer op de website van de Stichting Perspectiefverklaring.

  Hoe doet u een aanvraag met de perspectiefverklaring?

  Een flexmedewerker moet eerst zelf de perspectiefverklaring aanvragen bij de uitzendorganisatie. Vervolgens kunt u een aanvraag bij ons indienen met de perspectiefverklaring. In dit stappenplan leest u precies hoe het werkt.

  Veelgestelde vragen

  Een hypotheek met NHG is ook mogelijk met een perspectiefverklaring.

  De perspectiefverklaring geldt niet voor zzp’ers. Wel voor uitzendkrachten en flexibele krachten.

  Andere vragen?

  Heeft u nog vragen over de perspectiefverklaring? Neem dan contact op met uw accountmanager of met de medewerkers van het Service Centrum via telefoonnummer: 088 1470 100.