Geld besparen? Pak je huis eens lekker in

Geld besparen? Pak je huis eens lekker in

Geplaatst op 11 november 2015
leestijd 2 minuten 
Let op! Geld lenen kost geld

Met een goede isolatie van je huis kun je honderden euro’s besparen. Hoe je dit doet, zie je in onze handige instructievideo’s.

Volgens onderzoek van energiemaatschappij Nuon schat 85% van de Nederlanders het gasverbruik in de wintermaanden veel te laag in. In werkelijkheid verbruik je vier keer meer gas dan in de zomermaanden. Als je zuinig verwarmt en goed isoleert kan je dat tot € 350 opleveren, zo becijferde Nuon. Een betere isolatie bereik je al met bijvoorbeeld het aanbrengen van tochtstrips bij de voordeur of isolatie van je verwarmingsbuizen. Je kunt zonder veel moeite tot 30% besparen op hun energieverbruik.

Wil je zelf aan de slag? Bekijk dan onderstaande video’s waarin uitgelegd wordt hoe je een tochtstrip plaatst bij je voordeur en je verwarmingsbuizen isoleert. Eenvoudige klussen en een kleine moeite terwijl je wel jouw portemonnee én het milieu er een plezier mee doet. Kijk ook of je misschien wel subsidie kunt krijgen voor het isoleren van je huis. 

Hoe maak je de voordeur tochtvrij? Kijken maar!

Bekijk de video
Bekijk de video

Hoe isoleer je leidingen? Bekijk de video >

Bekijk de video
Bekijk de video

Wat kun je nog meer doen?

Naast een betere isolatie, gaat je verbruik ook omlaag door andere vrij simpele maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan het eerder uitschakelen van de verwarming, het aanschaffen van energiezuinige apparaten en het voorkomen van sluipverbruik.

Redactieteam
Redactieteam

Het team geeft je handige tips, vinklijstjes of schetst bijzondere woonverhalen zodat jouw woonstap soepeltjes verloopt.