Subsidie isolatie | Waarom je isolatie ook in je portemonnee voelt

Subsidie isolatie | Waarom je isolatie ook in je portemonnee voelt

Geplaatst op 16 maart 2018
leestijd 1 minuut 
Let op! Geld lenen kost geld

Bij subsidie isolatie denk je misschien wel ‘katsjing’. Maar hoe zit het nu? En waarom voel je het niet alleen in je huis, yay, maar ook in je portemonnee?

Veel mensen zijn bezig met isolatie voor een energiezuinig en duurzaam huis. Ja, je voelt isolatie. Letterlijk, in je huis. Maar ook je rekening gaat lachen. Let maar op. Ben je er klaar voor?

Subsidie isolatie van de baan

Hé, das nou jammer. De subsidie isolatie is van de baan. Maar toch zijn er nog genoeg argumenten om ‘te gaan met die banaan’. Effe alles op een rijtje dus!

Er warmpjes bij zitten

Koude voeten, nare tocht, rillen op zolder: woon je in een oudere woning, dan heb je best kans dat de vloer, het dak of de gevels nog niet zijn geïsoleerd. Je wooncomfort gaat met sprongen vooruit als je aan de slag gaat met isolatie. En vaak is het zo gepiept.

Ping ping!

Je voelt het ook direct in je portemonnee, want:

  • je bespaart vanaf dag 1 op je energierekening
  • de waarde van je woning stijgt
  • en hé, wist je dat investeren in isolatie je op dit moment meer oplevert dan de rente op je spaarcentjes? Spouwmuurisolatie bijvoorbeeld verdien je binnen 4 jaar terug op je energiekosten en is net zo gunstig als 10 procent rente op je spaarrekening. Op je spaarrekening krijg je niet meer dan 2 procent, wees dus geen dief van je eigen portemonnee!

Je helpt het klimaat

Misschien wel het beste argument: met goede isolatie van je woning help je het klimaat en daarmee de toekomst van de aarde. Need we say more?

En last but not least, deze 5 groene (uh, gouden?) tips

  1. Check welk dubbel glas bij jouw woning past.
  2. Misschien is de EnergieBespaarlening iets voor jou.
  3. Neem jij energiebesparende maatregelen, vergeet dan niet te informeren naar een hogere hypotheek. Niet geschoten is altijd mis!
  4. Als je een zonneboiler, warmtepomp, pelletkachel of biomassaketel aanschaft, ben je nog duurzamer bezig. Hier kan je wél subsidie op krijgen.
  5. Zonnepanelen? Altijd doen! Geen subsidie, wel andere aantrekkelijke voordeeltjes
Marina Heij
Marina Heij

Freelancer Marina bekijkt woonvragen vanuit hart én hoofd en helpt jou op die manier weloverwogen woonkeuzes maken.