De leukste CPO projecten in Nederland

De leukste CPO projecten in Nederland

Geplaatst op 23 april 2015
leestijd 3 minuten 

Een oude fabriek verbouwen tot woningen? Een particulier zorgcomplex? Of wil je juist klimaatneutraal wonen? You name it! Met Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) kun je alle kanten op. Ga naar CPO plussen en minnen als je wilt weten wat er komt kijken bij samen bouwen.

Inspirerende CPO projecten

Ben je op zoek naar inspiratie? Hieronder zetten we de leukste CPO-projecten voor je op een rij.

Amsterdam

  • Het schoolgebouw van De Oude Modeschool wordt omgebouwd tot een woonlocatie. Naar verwachting worden er 35 tot 40 appartementen gebouwd in dit pand aan de Zeeburgerdijk. Als je altijd al eens in een oud schoolgebouw hebt willen wonen, dan is dit je kans!
  • Ben je milieubewust en op zoek naar een woning in het centrum van Amsterdam? Dan is één van de twee duurzame en ecologische bungalows in de Staatsliedenbuurt misschien wat voor jou. Eind 2016 start de verkoop van deze bijzondere woningen.
  • Op het Amsterdam Science Park wordt door de Gemeente Amsterdam een klein appartementencomplex gebouwd. Ideaal voor studenten die in het nabijgelegen schoolgebouw studeren!

Benieuwd naar de CPO-projecten in Amsterdam?

Utrecht

Ook in de Domstad wordt aan CPO gedaan. Bijvoorbeeld op de Veemarkt, waar maar liefst twee CPO-projecten woningen gaan opleveren.

  • Bouwgroep Het Kashuis levert in de zomer van 2016 een aantal woningen op. Inmiddels zijn er nog maar een paar rijtjeswoningen, met twee verdiepingen en een dakterras, beschikbaar.
  • Een ander project op de Veemarkt is BLOK Y. Wonen in BLOK Y betekent dat je kunt kiezen uit een aantal verschillende typen woningen. De buitenkant van de woning en de collectieve voorzieningen zijn geregeld, maar alles wat zich achter jouw voordeur bevindt mag je zelf bepalen. Ideaal voor de huizenzoeker die zijn eigen woning van ‘top-till-bottom’ zelf wil ontwerpen.

Bekijk eens de CPO-projecten in Utrecht

Breda

In Breda vind je  een twee bijzondere CPO-projecten.

  • Bouwgroep Droomwonen Breda is aan de slag gegaan met het oude Wisselslagterrein. Daar komen uiteindelijk zo’n 20 tot 30 woningen te staan. De bouwgroep stelt de wensen van de kopers centraal en maakt deze leidend in het ontwerpproces.
  • Als je liever wat landelijker woont, kun je je hart ophalen bij het project van CPO Loferf Breda. Bij dit project vormen traditionele stallen en boerenerven de belangrijkste inspiratiebron. Uiteindelijk levert het project 10 woningen op, waarvan er nog 5 beschikbaar zijn.

Laat je inspireren door de CPO-projecten in Breda

Andere steden

Zit jouw ideale locatie er niet tussen? Er zijn nóg een aantal plekken waar prachtige CPO projecten gaande zijn:

  • Wonen en zorg komen samen in oude bibliotheek: het Zonnehofpark in Amersfoort en de oude bibliotheek krijgen een nieuwe bestemming. Het park wordt autovrij en in de oude bibliotheek komen appartementen met een gemeenschapsruimte en faciliteiten voor zorg.
  • Starterswoningen met een vrije geest: in Akersloot zijn in 2010 22 starterswoningen gerealiseerd. Het project kenmerkt zich door de hoge betrokkenheid van de bewoners en het eigentijds inrichten van het bouwproject.
  • Eén met de natuur in Almere: in een natuurgebied in Almere zijn in 2012 ‘earthlodges’ gerealiseerd die in een wal van aarde geïntegreerd
Redactieteam
Redactieteam

Het team geeft je handige tips, vinklijstjes of schetst bijzondere woonverhalen zodat jouw woonstap soepeltjes verloopt.