Zon of schaduw? Check het online

Zon of schaduw? Check het online

Geplaatst op 15 mei 2015
leestijd 2 minuten 

Leuk huis gezien? Mooie tuin erbij? Je wilt het misschien wel kopen, maar hoe weet je nu of je hartje zomer om 16:00 uur nog van de zon kan genieten?

Uiteraard ga je dat droomhuis nog bezichtigen, maar in de markt vandaag moet je soms al vroegtijdig een bod uitbrengen. Dan wil je toch graag weten hoe het zit met de zon in de tuin. Gelukkig kun je dat ook online checken. Hoe handig! Op de website zonnegrens.nl bijvoorbeeld. Let op, hier moet je wel een klein bedrag voor betalen.

Zon of schaduw

Op de site kun je eenvoudig een adres doorgeven en de site laat daarna zelf zien hoe het op dit moment met de schaduw rond de woning gesteld is. Maar je kunt de situatie ook op een andere datum of een ander tijdstip bekijken. Zie hier bijvoorbeeld de zon en schaduwkant van de Euromast op 15 mei om 16:30 uur:

Mocht jouw adres niet te vinden zijn, kijk dan of je misschien een pand of woning in de buurt kunt invoeren zodat je toch kunt kijken hoe het met de zon en schaduw gesteld is op de plek die jij op het oog hebt. En hoewel Zonnegrens.nl rekening houdt met de bebouwing rondom het adres dat je hebt opgegeven, wordt géén rekening gehouden met de grote boom in de tuin van de buren die nu nét alle zon uit jouw tuin weghoudt. Ga dus vooral ook even bij het huis zelf kijken om te zien hoe de situatie is. En bedenk ook of een tuin op het zuiden wel bij jou past.

Tip!

Ben je mega enthousiast over het huis en denk je erover om een bod uit te brengen? Overleg dan eens met een onafhankelijke hypotheek adviseur. Die kan bijvoorbeeld kijken hoeveel hypotheek je kunt krijgen, zodat je jouw bod hierop kunt aanpassen.

MEER OVER ONAFHANKELIJK HYPOTHEEKADVIES

Redactieteam
Redactieteam

Het team geeft je handige tips, vinklijstjes of schetst bijzondere woonverhalen zodat jouw woonstap soepeltjes verloopt.