Van bouwval te koop naar paradijs

Van bouwval te koop naar paradijs

Geplaatst op 5 april 2016
leestijd 2 minuten 

Marleen en Christiaan zagen een bouwval te koop staan en grepen hun kans. Hun doel: van bouwval naar droomhuis. Lees hier de blog van Marleen!

Al eerder vertelden Marleen en Christiaan over hun woondroom en hoe zij die stap durfden te nemen. Ze staan nog aan het begin van de verbouwing en nemen ons hier graag in mee. Marleen houdt een blog bij met de vorderingen. Hierdoor krijgen wij in inkijkje in de verbouwing. In de eerste blog van Marleen aan bod: de planning der planningen. Hoe pak je zo’n immens verbouwproject aan? Waar begin je?

Zijn jullie al begonnen?

‘Zijn jullie eigenlijk al begonnen? Dat is de vraag die wij regelmatig krijgen. En is ons geval een logische vraag gezien de bouwval. Maar wat is beginnen en waar moet je beginnen? Nee, we zijn nog niet met het verbouwen van de boerderij begonnen, op wat opruimwerkzaamheden na. En nee, we zitten ook niet hele dagen op de bank. Maar waar begin je dan bij zo’n project? Hebben wij een stappenplan of afstreeplijstjes gemaakt? Ook hier kan ik nee op zeggen. Dus we zijn zomaar wat aan het doen? Nee dat nou ook weer niet.

Genieten van wonen in de natuur met een ruime planning

Toen we hier kwamen wonen, wilden we meteen kunnen genieten van het wonen in de natuur. Daarom hebben we een ruime planning gemaakt met punten die voor ons belangrijk zijn om goed te regelen:

  1. Zorgen dat de kinderen zich vertrouwd gingen voelen met de nieuwe woonsituatie
  2. Het opruimen en sorteren van een heleboel afval . Maar ook leuke oude spullen eruit halen voor de verkoop. Zoals een oude melkmachine die nu in het Openluchtmuseum in Arnhem staat. Of natuurlijk dingen bewaren die we straks weer in de boerderij kunnen gaan gebruiken
  3. Het leeghalen van de boerderij
  4. Een architect zoeken die samen met ons, ons droomhuis op papier gaat zetten en meedenkt in het hele proces

Dus op de vraag ‘zijn jullie al begonnen?’, kan ik zeggen, ja. We zijn wel degelijk begonnen en lopen mooi op ‘schema’. Ondertussen genieten we enorm van ons nieuwe stekje en ons voornemen is ook om dat te blijven doen. Alles op zijn tijd.De volgende keer neem ik jullie graag mee in onze zoektocht naar een architect!’

Redactieteam
Redactieteam

Het team geeft je handige tips, vinklijstjes of schetst bijzondere woonverhalen zodat jouw woonstap soepeltjes verloopt.