Geld lenen voor je verbouwing? Je kunt het ook vragen aan de ‘crowd’

Geld lenen voor je verbouwing? Je kunt het ook vragen aan de ‘crowd’

Geplaatst op 11 augustus 2015
leestijd 2 minuten 
Let op! Geld lenen kost geld

Voor de verbouwing kun je geld lenen bij de bank. Maar je kunt ook een beroep doen op andere investeerders: de crowd.

In dat geval vraag je andere particulieren om te investeren in jouw project. Je kunt jouw investeerders om een lening vragen die je op termijn terug zult betalen inclusief een financiële rente of een tegenprestatie in natura. Of je biedt ze een aandeel in jouw project zodat ze mede-eigenaar worden van jouw verbouwing.

Wij zetten een aantal initiatieven in binnen- en buitenland op een rijtje.

Geldvoorelkaar.nl

Geldvoorelkaar.nl is het grootste crowdfundingplatform van Nederland, dat investeerders en aanvragers van krediet bij elkaar brengt. Het gros van de opdrachten is gericht op de zakelijke markt, maar ook particulieren kunnen een aanvraag doen.

Thehousecrowd.com

Aan de andere kant van de Noordzee gaat crowdfunding een stap verder. Daar zijn platfoms actief waar je als particulier in vastgoed kunt investeren, zoals thehousecrowd.com. In plaats van het geld te storten op een spaarrekening, investeer je in vastgoed. Thehousecrowd.com beheert het geld, zorgt voor de verhuur van panden en maakt afspraken met de bewoners.

Lendinvest.com

Het platform Lendinvest maakt het mogelijk om via peer-to-peer-constructies een hypotheek af te sluiten.

Heb je zelf al ervaring met crowdfunding? Laat het ons weten.

Redactieteam
Redactieteam

Het team geeft je handige tips, vinklijstjes of schetst bijzondere woonverhalen zodat jouw woonstap soepeltjes verloopt.