Oplevering huis | 5 tips die jou een echte inspector gadget maken

Oplevering huis | 5 tips die jou een echte inspector gadget maken

Geplaatst op 1 september 2017
leestijd 2 minuten 

Bij oplevering huis denk je vast: ‘ah, formaliteitje’. Maar toch is het een belangrijke stap. Met deze 5 tips zit je snor: go, go, inspector gadget!

5 tips voor oplevering huis

Tuurlijk, deze laatste stap in het aankoopproces is feitelijk een formaliteit. Maar dat wil niet zeggen dat alertheid overbodig is. Juist niet, want het is een laatste inspectie van jouw toekomstige huis. Tijdens deze controle check je of alles zo is opgeleverd als (schriftelijk) afgesproken. Heeft de verkoper bijvoorbeeld niet stiekem de klokthermostaat vervangen door een eenvoudiger exemplaar? Of tijdens zijn verhuizing forse schade aangebracht? Waar moet je op letten tijdens zo’n inspectie? Makelaar Robert geeft 5 insider tips. Zo word jij een inspecteur van de bovenste plank!

  1. Nét voor het notarisbezoek: zorg dat je de inspectie uitvoert net voordat je naar de notaris gaat om het koopcontract te ondertekenen. Vraag de verkopende partij om bij de inspectie aanwezig te zijn, zodat je eventuele vragen meteen voor kunt leggen.
  2. Ga niet nat! Ga niet nat en controleer alles rondom het water. Zijn er geen vochtplekken? Werken de kranen? En dan met name het warme water oftewel doet de combiketel zijn werk? Zet ook even de thermostaat hoog, zodat je voelen kunt of hij goed werkt.
  3. Nieuwe schade? Controleer de muren, met name bij de trap, op mogelijke nieuwe schade die aangebracht zou kunnen zijn tijdens de verhuizing. Het verplaatsen van grote meubels kan heel makkelijk gaten in muren veroorzaken.
  4. Meubels laten staan? Neem de afspraken die je hebt gemaakt in het voorlopig koopcontract nog even rustig door. Zou de bank of de houtkachel blijven staan? Kijk dan of je alles daadwerkelijk ziet staan
  5. Check nagelvaste onderdelen Controleer ook of de nagelvaste onderdelen in woning – zoals hanglampen en de klokthermostaat – niet vervangen zijn door een goedkopere variant of in hun geheel weggehaald zijn. Loop alle kamers even door en controleer alle knoppen die erin aanwezig zijn. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan

Krijgt alles de stempel ‘approved’? Dan is het bijna tijd om te gaan verhuizen. Zorg dat je stressvrij in je nieuwe woning trekt. Hoe?

STRESSVRIJ VERHUIZEN DOE JE ZO!

Redactieteam
Redactieteam

Het team geeft je handige tips, vinklijstjes of schetst bijzondere woonverhalen zodat jouw woonstap soepeltjes verloopt.