De ultieme huizenjacht

De ultieme huizenjacht

Geplaatst op 17 oktober 2017
leestijd 3 minuten 

Verrekijker en meetlint in de aanslag? Dan is het góóó: huizenjacht. Wat huizenjagers verder doen om hun prooi te spotten én vangen, lees je hier.

De ingrediënten voor een ultieme huizenjacht wil iedereen wel weten, toch? Want hoe maak je jouw jacht nu tot een succes? Zonder al te veel tijd te verliezen en met oog voor details? Je wilt de concurrentie immers voor zijn. Deze vier stappen helpen je op weg!

De huizenjacht: ‘how it’s done’ in 4 simpele stappen!

Wie had gedacht dat de huizenjacht zo simpel kan zijn. Een kwestie van slim omgaan met bijvoorbeeld bestaande tooltjes en snel kunnen schakelen. In 4 stappen kun je groeien van groentje naar professionele huizenjager. Jaag je mee?

 1. Stel alerts in
  Je hoeft niet zelf iedere dag de huizensites zoals Funda door te spitten, maar bij veel sites kun je een alert instellen. Je geeft je wensen in, denk aan prijsklasse en buurt, en je krijgt automatisch een bericht als er een nieuw huis is toegevoegd. Wel zo handig. Ook kun je bepaalde huizen ‘volgen’. Als er dan een wijziging plaatsvindt, dan krijg je hier automatisch een melding van.  Tip! Maak er een dagelijks momentje van. Een leuke start van de dag mét een lekkere koffie erbij.
 2. Scan in de buurt
  Het huis zelf kun je pas bewonderen bij de bezichtiging, maar de buurt kan zich alvast opmaken voor een grondige inspectie. Trek je camouflage outfit aan en gaan! Wat ga je inspecteren.
  – Hoe zit het met parkeerruimte in de buurt van het huis?
  – Hoe ver is het naar winkels en openbaar vervoer?
  – Zitten er (basis)scholen in de buurt?
  – Hoe zit het met overlast? Zie je hangjongeren of veel verkeer?
  – Spot je toevallig de toekomstige buurman? Dan actie! Laat die kans op echte ‘inside-information’ niet glippen en knoop een gesprek aan. Misschien merk je ook al of er een eerste klik is.
 3. Check de zon
  Kijk van te voren of en wanneer de tuin van mogelijke prooi geel kleurt van het zonnetje. De website Zonnegrens.nl bespaart je een ritje naar het huis (en uren aan bivakkeertijd), want je kunt gemakkelijk online zien hoe de tuin er op verschillende momenten bij ligt.
 4. Bezichtigen maar!
  Stap 1, 2 en 3 afgevinkt en nog steeds giga enthousiast? Dan is het tijd voor the real deal; de bezichtiging. Je moet vaak aan zoveel zaken denken dat een kleine checklist je wat houvast kan bieden. Laten we die nou net voor je hebben samengesteld. Hoe handig is dat!  Nog een  uit de oude doos: Neem een knikker mee! Wáát, waarom? Als je die ‘plots’ laat vallen kun je testen of de vloer scheef is. Vergeet ook de rolmaat niet. Meten= weten.

Hopelijk heb je snel beet!

Redactieteam
Redactieteam

Het team geeft je handige tips, vinklijstjes of schetst bijzondere woonverhalen zodat jouw woonstap soepeltjes verloopt.