Wonen in de stad: here we go of dikke no?

Wonen in de stad: here we go of dikke no?

Geplaatst op 3 januari 2017
leestijd 3 minuten 

Is wonen in de stad iets voor jou? Ga je voor het bruisende leven van de binnenstad, of zoek je toch liever de rust op buiten de stadsmuren? Dat is soms best lastig kiezen, maar wij helpen je graag een handje op weg. Met ons overzicht van de plussen en minnen van wonen in de stad weet jij binnen no time of jullie een goede match zijn!

De plussen van wonen in de stad

+Alles in de buurt

Boodschappen doen? Gewoon op de fiets of lopend. Winkels, terrasjes, restaurants, scholen, de sportclub, de kinderopvang, de universiteit, de bioscoop, het theater? You name it: het zit allemaal bij je om de hoek. Een auto heb je bijna niet nodig, je maakt gewoon gebruik van het openbaar vervoer.

+Altijd wat te doen

Er is altijd wat te doen in de stad. En omdat je zo dichtbij woont, neem je sneller een kijkje. Je bent continu onder de mensen. Lekker gezellig, én cultureel!

+Grotere kans op een baan

Woon je in de stad, dan woon je overal dichtbij en er is meer werkgelegenheid. De meest uiteenlopende functies zijn in de stad meestal wel vertegenwoordigd. Daar hoef je dus niet ver voor te zoeken!

+Wonen in de stad: lage energiekosten

Woon je in de stad, dan woon je meestal kleiner dan op het platteland. Met weinig ruimte hoef je weinig te stoken om het lekker warm te hebben. Rijtjeshuizen en appartementen verbruiken dan ook minder energie dan vrijstaande huizen.

De minnen van wonen in de stad

-Druk, druk, druk

In de stad is het druk. Veel mensen wonen in de stad in een relatief klein gebied en vaak heb je geen tuin of terras. Hierdoor zit je wat meer op elkaars lip en heb je soms ook wat minder privacy. En openbare ruimtes, die deel je met elkaar.

-Minder veilig

In grote steden is er vaak meer verkeer en meer criminaliteit. Hierdoor kan het in de stad soms minder veilig zijn.

-Wonen in de stad is duur

De huizenprijzen in de stad zijn meestal een stuk hoger dan op het platteland. Niet alleen wonen is duurder, maar bijvoorbeeld ook de dagelijkse uitgaven of een uitje.

-Er is minder groen

In de binnenstad is er natuurlijk minder groen aanwezig, én de CO2-uitstoot is relatief hoog.

Redactieteam
Redactieteam

Het team geeft je handige tips, vinklijstjes of schetst bijzondere woonverhalen zodat jouw woonstap soepeltjes verloopt.