Wonen op het platteland: de pluspunten

Wonen op het platteland: de pluspunten

Geplaatst op 8 augustus 2014
leestijd 2 minuten 

Een dilemma: kies je de rust van het platteland of het bruisende van de binnenstad? Hulp nodig bij het maken van de keuze? Zo wil ik wonen zet de pluspunten van het platteland op een rij.

Veel ruimte

Veel ruimte om je heen. Daar kun je eindeloos van genieten. En je kinderen ook. Zij kunnen bijvoorbeeld buiten spelen in alle vrijheid. Ze stappen de deur uit en het avontuur kan beginnen.

Wakker van de haan

Je woont middenin het groen. En in de frisse buitenlucht. Je hoort de vogeltjes fluiten en ziet ze nestjes bouwen. Bij jou in de tuin. En ’s ochtends? Geen wekker, maar gewekt worden door de haan. Heerlijk.

Wonen op het platteland = rust

Het is net vakantie, zo relaxed. Geen gestress, geen gehaast. En geen wachtrij aan de kassa van de supermarkt. Er is sowieso weinig rumoer, weinig bedrijvigheid en weinig verkeer. En dus ook geen files en stoplichten. Maar wel altijd een parkeerplekje. Zonder dat je daarvoor moet betalen.

Wel buren, niet te dichtbij

Je hebt ze wel. En maar goed ook voor als het nodig is. Maar ze wonen op afstand. Je hebt dus geen last van ze. En zij niet van jou. De muziek kan dus best wel eens wat harder. Daarbij is de sfeer doorgaans gemoedelijk, je buren zijn oprecht geïnteresseerd. Bovendien is de sociale controle als vanzelfsprekend. Gewoon een oogje in het zeil houden. Voor jezelf. En voor anderen. Dat voorkomt ook verloedering, zwerfafval en hangjongeren. En een keer je make-up vergeten of een bad-hair day? Nou en! Wie ziet dat überhaupt?

Redactieteam
Redactieteam

Het team geeft je handige tips, vinklijstjes of schetst bijzondere woonverhalen zodat jouw woonstap soepeltjes verloopt.